Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ - ΦΙΣΕΡ
Μίλησαν για τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής

Το Ιράν μπορεί να αποφύγει να γίνει ένα νέο Ιράκ. Αυτό δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα ΥΠΕΞ Πέτρο Μολυβιάτη. Στο πλαίσιο του ήπιου κλίματος που θέλουν να διατηρούν, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Τεχεράνης και διπλωματών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, ο Γ. Φίσερ ανέφερε πως εξαρτώνται πολλά από τη στάση του Ιράν και σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια ακόμα να βρεθεί λύση χωρίς να δημιουργηθεί ένα νέο Ιράκ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ΥΠΕΞ βρέθηκαν επίσης το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, οι εξελίξεις στη Βαλκανική και ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν. Ειδική αναφορά έκανε ο Γ. Φίσερ, στα δημοσιονομικά των χωρών μελών της ΕΕ, επαναλαμβάνοντας πως εξαιτίας της διεύρυνσης «επιβάλλεται να υπάρξει απόλυτη πειθαρχία στην πολιτική των εξόδων». Σε ό,τι αφορά την πορεία της Τουρκίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβρη, είπε ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα κάνουν τα πάντα για να υπάρξει μια εποικοδομητική πορεία της Τουρκίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προοπτική της.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε πως στο πλαίσιο της εξασφάλισης καλής γειτονίας θα πρέπει να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και στο Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ