Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ενιαίο κράτος ενιαία κυριαρχία

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδη, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον Περισσό. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναμφισβήτητα, παίρνοντας υπόψη κυρίως τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού, προσπαθούμε να συμβάλουμε σ' αυτή τη δραστηριότητα και στην πάλη να διαμορφωθεί ένα ομόσπονδο διζωνικό, δικοινοτικό κράτος. Κυρίως να έχει μια προσωπικότητα, μία κυριαρχία, διότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή.

Αποδείχτηκε ότι η ΕΕ, ενώ, κατά τη γνώμη μας, έχει τη δύναμη, λόγω συμφερόντων δεν μπορεί και δε θέλει να ασκήσει έναν ουσιαστικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού. Και έτσι, με το Κυπριακό στα γρανάζια του "σχεδίου Ανάν", τα πράγματα δε δείχνουν πάρα πολύ αισιόδοξα.

Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι η κοινή προσπάθεια των λαών, όποιων κυβερνήσεων θέλουν, κομμάτων και κινημάτων, πρέπει να είναι αυτό που λέμε ενιαίο κράτος, ενιαία κυριαρχία. Είναι το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει σ' αυτή την περίοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ