Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το δούλεμα πάει σύννεφο...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί να «ανοίξει το Ασφαλιστικό» και βέβαια μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας!

Βέβαια, γνωρίζουμε τις διαθέσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Το περίεργο όμως είναι ότι εμφανίζεται η ΕΕ ως ...άσχετη με την ελληνική κυβέρνηση. Αραγε η σημερινή όπως και η χτεσινή κυβέρνηση δε συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων;

Οχι απλά συμμετέχουν, αλλά συμφωνούν (ενίοτε επαυξάνουν κιόλας) στις κατευθύνσεις, βάζοντας φαρδιές - πλατιές τις υπογραφές τους. Εκτός αν διαφώνησε το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ με τέτοιου είδους προτάσεις κάποτε και δεν το πήραμε χαμπάρι.

Πάντως ούτε οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Ασφάλιση ούτε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Γιαννίτση, που προσπάθησε στο παρελθόν να «περάσει» το ΠΑΣΟΚ, μας πείθουν για κάτι τέτοιο.

ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ προστασίας της ...ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας δημιουργεί η κυβέρνηση. Κι εμείς που νομίζαμε ότι ήταν υπεραρκετή η «προστασία» που παρέχει το υπουργείο Εργασίας και ιδίως ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος!

Ξέρετε, αυτή η «προστασία» που όταν ένας εργοδότης απολύει κοιτάνε αλλού, όταν ένας εργοστασιάρχης δεν πληρώνει «συνδιαλέγονται» μαζί του κι όταν ένα εργοστάσιο κλείνει για να μετακομίσει αλλού προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι» με ψευτο-επιδόματα.

Βέβαια, κάθε πράγμα που είναι άσχημο ...μπορεί να γίνει και χειρότερο. Κι όταν διαβάζουμε ότι στόχος της επιτροπής είναι η «ενίσχυση των ανταγωνιστικότητας» του κλάδου, μάλλον πρέπει να ανησυχούμε και για τις εργασιακές σχέσεις και για τις αμοιβές.

ΜΕΓΑ ΤΟ ΕΡΓΟ της καταπολέμησης της δικαστικής διαφθοράς που ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης δε λέμε, αλλά με τη ...διαφθορά των νόμων τι θα γίνει; Ιδίως για παράδειγμα με αυτούς που εφαρμοζόμενοι βγάζουν ταχύτατα κάθε απεργία παράνομη;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ