Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δεν έχει το θεό του

ο ...θεός

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Πάνω που είπε πως βρήκε μέρα κενή να γίνει πρωτοσέλιδος ο Παναγιωτόπουλος, ρίχνει ένα αστροπελέκι ο θεός και το αποτέλεσμα; Μόνον 7 εφημερίδες να έχουν φωτογραφία του υπουργού στην πρώτη σελίδα. Ασε, που έκλεισαν και τα Τέμπη, γεγονός που εμφάνισε ως και τον Βουλγαράκη στην πρώτη σελίδα.

Για τις «θέσεις εργασίας» που προαναγγέλλονται, τα λέει όλα ο Τράγκας: ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ στις επιχειρήσεις! Για τους χρηματοδότες της ΝΔ, βέβαια, ένας τέτοιος τίτλος είναι έπαινος. Αλλά όχι και θέσεις εργασίας η προαναγγελία 14.000 ...απολύσεων! Γιατί αυτό ακριβώς είναι το πρόγραμμα stage: Δουλεύεις τζάμπα 18 μήνες και απολύεσαι. Τελεία.

Πάντως, χρειάζεται μια παρέμβαση του αρμόδιου για θέματα Τύπου υπουργού ...Αμυνας. Δεν είναι κατάσταση αυτή στις πρώτες σελίδες. Ο καθένας κάνει όπου θέλει ρεπορτάζ και ανακοινώνει ό,τι θέλει ως αριθμό θέσεων εργασίας.

Τα καλά νέα τώρα: Εως το 2003 ήταν τα χαμόγελα. Ολες οι αναλύσεις της ΕΕ δείχνουν πως από το 2004 άρχισε πάλι η μεγάλη κατηφόρα. Είχε αρχίσει πάλι το 1999, έκανε τον κύκλο της, ανέβηκε έως το 2003 και ξανά βουτιά. Κάτι ήξερε ο Σημίτης που την έκανε νωρίς...

Γερμανία: Πάντα από εκεί οι καλυτερότερες των ειδήσεων: Ρεκόρ στην ιστορία 60 χρόνων. Πάνω από τα 5 εκατομμύρια οι άνεργοι. Θα τους μειώσει, όμως, ο νόμος Χαρτζ, κόβοντας τα επιδόματα ανεργίας, για να έχουν, λέει, κίνητρο να πάνε για δουλιά. Να δεις, που στο τέλος θα τους πούνε και ...τεμπέληδες!

Δικαστές: Τους βάζουν να κάνουν όλες τις βρώμικες δουλιές κι ύστερα τους καταγγέλλουν γιατί έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Δηλαδή, τι να κάνει ο δικαστής που κηρύσσει παράνομους τους απεργούς ναυτεργάτες, να μην ακουμπήσει λίγο από το χαβιάρι του εφοπλιστή; Τι να κάνει αυτός που στέλνει τα ΜΑΤ να κάνουν μαύρους τους εργάτες που διαδηλώνουν; Πώς να καταπιεί την κατάντια του, αν όχι με ένα ωραίο μαλτ ουίσκι; Ε, αυτό δεν κοστίζει το κατιτί του;

Ο Παπανδρέου πάει Λάρισανα πει στους αγρότες ότι και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι καλή. Κι αφήνει τα ορφανά του «εκσυγχρονισμού» να ψάχνουν πού πατά και πού πηγαίνει η «αντιπολίτευση». Πού πατά; Στην πολιτική της πατά.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ