Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ευρωπαϊκή» περιοδεία της Κ. Ράις

Περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσκεψη του Τζ. Μπους στην Ευρώπη.

Την περιοδεία προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά παραμένει άγνωστο προς το παρόν αν στους «ευρωπαϊκούς προορισμούς» της Κ. Ράις περιλαμβάνεται και η Αθήνα. Το ελληνικό ΥΠΕΞ δε φαίνεται να διαθέτει συγκεκριμένες πληροφορίες για το αν και πότε θα επισκεφθεί η Αμερικανίδα αξιωματούχος τη χώρα μας, καθώς το Φλεβάρη ή τονΜάρτη σχεδιάζεται να επισκεφθεί ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης την Ουάσιγκτον.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Κ. Ράις, η οποία ανέλαβε προχτές επίσημα τα νέα της καθήκοντα, το διάστημα από 3 έως 10 Φλεβάρη θα επισκεφθεί οκτώ ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει πριν την επίσκεψη του Προέδρου Μπους στην Ευρώπη (21-25 Φλεβάρη) για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και την ετήσια συνάντηση ΗΠΑ - ΕΕ.

Μεταξύ των χωρών στις οποίες θα μεταβεί συγκαταλέγεται και η Τουρκία. Οι υπόλοιπες είναι η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, το Βέλγιο, και το Λουξεμβούργο που αυτή την περίοδο ασκεί την Προεδρία της ΕΕ. Το ίδιο διάστημα η νέα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα μεταβεί επίσης στο Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη σε μια προσπάθεια επιβολής της «ειρηνευτικής διαδικασίας», εννοείται στο πλαίσιο της νέας τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ