Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΣΑΡΛΣ ΡΙΣ
Θα επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη!

Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ για την πρώτη «περατζάδα» του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την «Ελληνική Μακεδονία» και ευρύτερα για τη Βόρεια Ελλάδα, που εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Ρις, αλλά και η υπόσχεσή του ότι θα επισκέπτεται συχνά την πόλη, μόνον ανησυχίες μπορεί να προκαλούν στο λαό της περιοχής. «Αυτή η περιοχή της Ελλάδας είναι σημαντική για μας λόγω της γεωγραφικής περιοχής, είναι κοντά στην υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη», είπε ο Τσ. Ρις, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, για να περιδιαβεί «εθιμοτυπικά» το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και τη Νομαρχία, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τον προκάτοχό του.

«Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από το "ενδιαφέρον" των ΗΠΑ», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Θυμίζει πως «όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το "ενδιαφέρον" των ισχυρών συμμάχων των ελληνικών κυβερνήσεων - τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ - μόνο δεινά και προβλήματα έχει δημιουργήσει στη χώρα μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Αποτέλεσμα του "ενδιαφέροντος" των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΕΕ) ήταν οι πόλεμοι στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, το "σχέδιο Ανάν" για την Κύπρο, η συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό να επαγρυπνεί, να εντείνει τη φιλειρηνική - αντιιμπεριαλιστική - διεθνιστική του δράση ενάντια στους τρομοκράτες των λαών. Τους καλεί, ταυτόχρονα, να καταδικάσουν τις πολιτικές υποτέλειας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των Συνοδοιπόρων τους, που συνεχίζουν να ταυτίζουν τα συμφέροντα της χώρας με αυτά των ΗΠΑ, της ΕΕ, που (μόλις χτες) ενέκριναν την αναβάθμιση της ΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδα, εγκρίνοντας νέο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Βάση, που έχουν μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ