Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΔΥΕΘ

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στις δράσεις που προγραμμάτισε για το πρώτο εξάμηνο του 2005, σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο, καθώς και στη νεολαία του Νομού Θεσσαλονίκης, απευθύνει η Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), επισημαίνοντας ότι οι εκδηλώσεις αφιερώνονται στα 50χρονα της ίδρυσης της ΕΕΔΥΕ και στα 60 χρόνια της νίκης του αντιφασιστικού αγώνα των λαών, καθώς και στα 50 εκατομμύρια νεκρών - θυμάτων εκείνου του πολέμου.

Επίσης, με ψήφισμα που ενέκρινε η Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ, σε πλατιά της συνεδρίαση, στις 26/1, καλεί τους φιλειρηνικούς αγωνιστές και τους πολίτες του νομού να συνεχίσουν και να εντείνουν την προσπάθεια αλληλεγγύης στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του σεισμού και του παλιρροϊκού κύματος στις χώρες του Ινδικού Ωκεανού, προσφέροντας από το υστέρημά τους στους λογαριασμούς της ΕΕΔΥΕ γι' αυτόν το σκοπό (Εθνική Τράπεζα 122/634535-29, Εμπορική Τράπεζα 42602434).

Συγκεκριμένα, μέσα στο Φλεβάρη, η Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ αποφάσισε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (16/2) και ημερίδα με θέμα «Νεολαία και Ειρήνη - Το παράδειγμα της ΕΠΟΝ» (23/2).

Στις 19 Μάρτη θα γίνει συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον ιρακινό λαό και τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης, μέσα στο Μάρτη, θα γίνει εκδήλωση για τον Ν. Νικηφορίδη, συναυλία με τον Χρ. Λεοντή, ημερίδα για μέτρα προστασίας από τους σεισμούς, καθώς και ημερίδα για Νέα Τάξη και Εθνική Ανεξαρτησία.

Μέσα στον Απρίλη, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το φιλειρηνικό κίνημα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο φόντο των διεθνών ιμπεριαλιστικών ενώσεων ΝΑΤΟ - ΕΕ, για το Λαϊκό Πολιτισμό και τον ιμπεριαλιστικό κοσμοπολιτισμό. Επίσης εκδήλωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό.

Στις 9 του Μάη, θα γίνει στο Αγαλμα Βενιζέλου παλλαϊκός γιορτασμός με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στις 21/5 ημερίδα με Βαλκάνιους και Ελληνες αντιστασιακούς και την Κυριακή 22/5 Πορεία Ειρήνης. Από 4-10 Μάη θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής για την ειρήνη. Τέλος στις 27/5 θα γίνει συναυλία με τους Βασ. Λέκκα, αδελφές Βουγιουκλή κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ