Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τίμησαν τον επιστήμονα, τον άνθρωπο

Τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, Βασίλη Παπαζάχο, τίμησε χθες η πανεπιστημιακή κοινότητα Θεσσαλονίκης με ειδική τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου, που οργάνωσε η Πρυτανεία, η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών και το τμήμα Γεωλογίας. Με την τελετή αυτή τιμήθηκε η σαραντάχρονη επιστημονική προσφορά του γνωστού καθηγητή, που συνέβαλε σημαντικά, σε διεθνές επίπεδο, στη μελέτη του σεισμικού φαινομένου.

Και από το βήμα της εκδήλωσης ο Β. Παπαζάχος έδωσε την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών για την επιτυχία της προσπάθειας πρόβλεψης των σεισμών. «Δε σας υπόσχομαι ότι αυτό θα γίνει. Ομως ότι θα καταβληθεί έντονη προσπάθεια στον υπόλοιπο χρόνο της επιστημονικής μου ζωής, ώστε το ΑΠΘ να κάνει την πρώτη τέτοια ανακοίνωση και φαντάζομαι πως θα αναφέρει ότι η Θεσσαλονίκη δεν απειλείται από σεισμό τα επόμενα 10 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ανακοινώνοντας έμμεσα τη δυνατότητα μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης σε σύντομο διάστημα.

Τόσο από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Μ. Παπαδόπουλο, όσο και τον Καθηγητή Γεωλογίας κ. Δημοσθένη Μουντράκη, που ήταν ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση, αλλά και όλους τους άλλους πανεπιστημιακούς που απηύθυναν χαιρετισμό, τονίστηκε η σημαντική συμβολή του καθηγητή Παπαζάχου στην ανάπτυξη της σεισμολογικής έρευνας και της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας. Τιμήθηκε όμως και ο Παπαζάχος ο άνθρωπος, ο δάσκαλος, ο σεμνός και συγκροτημένος επιστήμονας με την παροιμιώδη επιμονή, αυστηρότητα και εργατικότητά του.

Την εκδήλωση, εκτός των άλλων τίμησε με την παρουσία της και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ