Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Το ΥΠΕΧΩΔΕ αναλαμβάνει Σχοινιά, Αγ. Κοσμά και Φάληρο

Η μεγάλης οικολογικής σημασίας περιοχή του Σχοινιά, όπου θα κατασκευαστεί το κωπηλατοδρόμιο
Η μεγάλης οικολογικής σημασίας περιοχή του Σχοινιά, όπου θα κατασκευαστεί το κωπηλατοδρόμιο
Το ΥΠΕΧΩΔΕ αναλαμβάνει τελικά την κατασκευή των, μέχρι χτες, λεγόμενων «ορφανών» Ολυμπιακών έργων. Υστερα από σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη αποφασίστηκε να συσταθεί ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων, η οποία θα μετατραπεί αργότερα σε Ανώνυμη Εταιρία, που θα αναλάβει την κατασκευή του Κωπηλατοδρόμιου και του Σλάλομ στο Σχοινιά, του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου στον Αγιο Κοσμά, την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα, καθώς και τα έργα που θα γίνουν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, Πολιτισμού Ελ. Παπαζώη και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας Χρ. Πάχτας, Δημοσίων Εργων Χρ. Βερελής, Αθλητισμού Α. Φούρας και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Π. Θωμόπουλος.

Η χρηματοδότηση αυτών των έργων, όπως δήλωσε και η Ελ. Παπαζώη μετά τη σύσκεψη, θα χρηματοδοτηθεί από τη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ και συμπλήρωσε πως προχωρούν οι διαδικασίες με τις οποίες θα ενταχθεί ένα κομμάτι και αυτών των έργων, αλλά και των οδικών έργων και των αναπλάσεων στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Ακόμα, όπως δήλωσε η Ελ. Παπαζώη, «αποφασίστηκε να γίνει μια άμεση χρηματοδότηση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για τις μελέτες των οδικών έργων που είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ πέρα από το 25% που ήταν η αρχική πρόταση. Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι «υπάρχει διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για να υπάρξει πρόταση και στη συνέχεια απόφαση». Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εξεταστούν από τα αρμόδια υπουργεία ποια έργα θα ενταχθούν στο Γ' ΚΠΣ.

Πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναφέρουν πως χτες αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί και η ΓΓΑ από τη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξασφαλίστηκαν 20 δισ. δρχ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα οποία η ΓΓΑ μπορεί να χρησιμοποιήσει το επόμενο εξάμηνο, ώστε να προχωρήσουν τα έργα αρμοδιότητάς της.

Να σημειώσουμε τέλος ότι και η Ελ. Παπαζώη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας δήλωσαν - απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις - πως δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλου της Οργανωτικής Επιτροπής Κ. Μπακούρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΟΠΑΠ στον «Μολώχ» της Ολυμπιάδας (2001-04-03 00:00:00.0)
Εργολαβίες χωρίς ουσιαστικό στόχο (2000-05-26 00:00:00.0)
Δυσβάσταχτο το κόστος της «νέας ΟΝΕ» (2000-05-19 00:00:00.0)
Συνεδριάζει σήμερα η διϋπουργική επιτροπή (2000-05-17 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις (1998-01-13 00:00:00.0)
Ανω - κάτω πρωτάθλημα και ΠΡΟΠΟ (1997-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ