Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Γενική απεργία αύριο στην Ινδία

Μηνύματα αλληλεγγύης από την ΠΣΟ και το ΠΑΜΕ

Από περσινή απεργιακή διαδήλωση στην Ινδία
Από περσινή απεργιακή διαδήλωση στην Ινδία
Σε γενική πανεργατική απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι της Ινδίας, καταγγέλλοντας την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μόντι, που επιδιώκει νέα επιτάχυνση των ρυθμών της καπιταλιστικής ανάπτυξης για να θεριέψουν τα ινδικά μονοπώλια, τα οποία ...προκόβουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Ετσι, ενώ οι στερήσεις και η εκμετάλλευση μεγαλώνει για εκατομμύρια Ινδούς εργάτες κι εργάτριες, η αστική τάξη της Ινδίας διασφαλίζει νέα προνόμια με μια σειρά ρυθμίσεις που π.χ. διευκόλυναν κι άλλο τις απολύσεις, έστρωσαν το έδαφος για περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις σε στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας.

Στην απεργία καλούν οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις AITUC, CITU, INTUC, HMS, AIUTUC, TUCC, LPF, AICCTU, UTUC και SEWA, ενώ εκτιμάται ότι σε αυτή θα πάρουν μέρος 150 εκατομμύρια εργαζόμενοι.

Σε μήνυμά της, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) εκφράζει την αλληλεγγύη της και τονίζει ότι οι πολύμηνες προετοιμασίες της απεργίας δείχνουν «τη θέληση των ταξικών δυνάμεων να κινητοποιούν τη μεγάλη δύναμη του εργαζόμενου λαού». Καλεί την εργατική τάξη της Ινδίας «να συμμετάσχει στην απεργία και τις διαδηλώσεις μαζικά, να δυναμώσει τα συνδικάτα της και να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων της».

Μήνυμα αλληλεγγύης εξέδωσε και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που τονίζει ανάμεσα σε άλλα πως «η εργατική τάξη της Ινδίας, μιας από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως, βιώνει τις συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών που επιβάλλονται, για να στηρίξουν την κερδοφορία των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου». Επισημαίνει κι αυτό τη «σημαντική προετοιμασία και οργανωτική δουλειά» που έκαναν τα συνδικάτα της Ινδίας με πρωτοπόρες τις δυνάμεις της ΠΣΟ και «εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στη μεγάλη αυτή μάχη της εργατικής τάξης της Ινδίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ινδίας μπροστά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη (2020-11-20 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη σε εργατικές κινητοποιήσεις στην Ινδία (2017-11-10 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους Ινδούς εργάτες (2015-08-29 00:00:00.0)
Εκατομμύρια εργάτες ένωσαν τις φωνές τους ταξικά (2010-09-12 00:00:00.0)
Απώλεια για την ΠΣΟ και το εργατικό κίνημα (2003-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ