Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ινδίας μπροστά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Από παλιότερη μαζική απεργιακή κινητοποίηση των Ινδών εργατών
Από παλιότερη μαζική απεργιακή κινητοποίηση των Ινδών εργατών
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έστειλε στα αγωνιστικά συνδικάτα της Ινδίας μήνυμα αλληλεγγύης, στο οποίο σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ινδίας για την απεργία τους στις 26 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα που σε όλο τον κόσμο η εργατική τάξη χτυπιέται από την πανδημία λόγω ελλείψεων στον τομέα της δημόσιας Υγείας, την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στην Ινδία βρίσκουν ευκαιρία να προωθήσουν περαιτέρω τις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά ζωτικούς κλάδους όπως η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, οι Μεταφορές.

Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ινδίας για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, καμία οικογένεια χωρίς φαγητό, είναι αναγκαίος και μονόδρομος. Τα συνδικάτα - μέλη της ΠΣΟ στην Ινδία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, όπου στην προηγούμενη γενική απεργία η συμμετοχή ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια.

Στις 26 Νοέμβρη και στην Ελλάδα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα καλούν σε απεργία για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει σε όλο τον κόσμο ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Για να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία και τη ζωή του λαού και να μην πληρώσουμε ξανά τη νέα κρίση του καπιταλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ