Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονική επίθεση στο «Συνεργείο»

Συνεχίστηκε και χτες σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονική επίθεση με λοστούς και κοντάρια στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη (10 Ιούλη 2013), στην οποία τα δύο στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Λαγός και Μίχος ηγήθηκαν αυτοπροσώπως. Η δολοφονική επίθεση έγινε δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Το δικαστήριο πρωτόδικα έχει κηρύξει ομόφωνα ενόχους για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης Λαγό και Μίχο και επίσης ενόχους ως φυσικούς αυτουργούς, με την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για οπλοχρησία ως προς αυτήν, τα μέλη του μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου Μπαρέκα, Γαλανάκη, Αγιοβλασίτη, Σταμπέλο και Καλπιτζή.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Λαγός (ο ναζί ευρωβουλευτής), αν και δεν βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη φυλακή γιατί δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις από το Ευρωκοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας, έχει καταδικαστεί για διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης σε 13 χρόνια κάθειρξη και 8 μήνες, ενώ ο Μίχος βρίσκεται ήδη στη φυλακή με ποινή τα 5 χρόνια. Επίσης, Σταμπέλος (δολοφονία Φύσσα) και Μπαρέκας (πυρηνάρχης Πειραιά) εκτίουν ποινές 9 χρόνια και 6 χρόνια και 2 μήνες αντίστοιχα, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Στη μοτοπορεία συμμετείχαν επίσης, όπως έχει αποκαλυφθεί, και οι Γ. Πατέλης (πυρηνάρχης Νίκαιας), Ι. Κομιάνος, Γ. Τσακανίκας και Γ. Δήμου, όλοι μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κάποιοι και για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα.

Από τα σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία, η παρουσία του ναζί Ι. Λαγού ταυτοποιείται και από την πινακίδα του ΙΧ οχήματός του, που καταγράφτηκε από περίοικους. Το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία μίσθωσης οχημάτων, που του είχε παραχωρήσει με σύμβαση leasing στη Βουλή. Επίσης, από τα μηνύματα που είχαν βρεθεί στο κινητό του προκύπτει ότι ο ίδιος οργάνωσε και συμμετείχε στην επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ