Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Πλατιά εξόρμηση και στη Θεσσαλονίκη

Από τις εξορμήσεις σε στάσεις ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης
Από τις εξορμήσεις σε στάσεις ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης
Εξορμήσεις σε σημεία όπως οι στάσεις του ΟΑΣΘ στην Καμάρα, στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στην Αριστοτέλους (πέταλο και συμβολή με Μητροπόλεως) πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργατικά σωματεία και στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας άμεση αποσυμφόρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το απόγευμα συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις στις προαναφερθείσες στάσεις του ΟΑΣΘ και παράλληλα έγιναν παρεμβάσεις σε πολλές γειτονιές της πόλης.

Μέσα από τα πανό και τις πικέτες πρόβαλαν το πλαίσιο διεκδικήσεων, ενώ με την ανακοίνωσή τους κάλεσαν το λαό, που βιώνει την απαράδεκτη κατάσταση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, να μπει στον αγώνα απαιτώντας άμεσα μέτρα για να σταματήσουν τα λεωφορεία να είναι εστίες υπερμετάδοσης, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης να μετακινούνται χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους. Παράλληλα, κάλεσαν σε συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

«Η έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη κατάσταση με τη μαζική μεταφορά στην πόλη μας έγινε επικίνδυνη στις συνθήκες της πανδημίας», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία. Ανεξάρτητα από την προσωρινή αποσυμφόρηση λόγω lockdown, το υπόλοιπο διάστημα «τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και οι στάσεις, ιδιαίτερα τις ώρες που οι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε και να γυρίσουν από τη δουλειά τους, μαθητές και φοιτητές να πάνε στα σχολεία και τις σχολές τους, μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες».

Με την παρέμβασή τους τα σωματεία ανέδειξαν ότι λύση δεν αποτελεί η προωθούμενη παραπέρα ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, αλλά η πάλη για την προστασία της υγείας του λαού, για αποκλειστικά δημόσια συγκοινωνία, με συχνά και ασφαλή δρομολόγια.

Στην Πιερία

Αγωνιστική παρέμβαση οργανώθηκε χτες και στην Κατερίνη. Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και τα Σωματεία Συνταξιούχων Λιτόχωρου και ΙΚΑ Πιερίας κατέθεσαν υπόμνημα στις διοικήσεις των αστικών και των υπεραστικών ΚΤΕΛ στην Κατερίνη.

Διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ και απαίτησαν να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και με ασφάλεια μετακίνηση του λαού από και προς τα χωριά του νομού, αλλά και η μετακίνηση από και προς άλλους νομούς.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν την περικοπή δρομολογίων από το αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης τις Κυριακές. Αντίστοιχα, το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης έχει μόλις 2 δρομολόγια για Λιτόχωρο και μείωσε αισθητά τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτές τις περιοχές να χρησιμοποιούν άλλα μέσα, πολλές φορές με δυσβάσταχτο κόστος.

Τα σωματεία απαιτούν: Διατήρηση των δρομολογίων από και προς όλα τα χωριά του νομού τις Κυριακές. Πύκνωση των δρομολογίων των αστικών και υπεραστικών δρομολογίων όλες τις μέρες, τουλάχιστον στις ώρες αιχμής. Προστασία της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δραστική μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρούσματα σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ (2021-10-22 00:00:00.0)
Μαχητική κινητοποίηση για μέτρα προστασίας στον ΟΑΣΘ και ενίσχυση του στόλου (2021-04-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σωματείων και φοιτητικών συλλόγων στον ΟΑΣΘ (2020-10-14 00:00:00.0)
«Τρέχει» ο αντιλαϊκός σχεδιασμός που είναι ένοχος για τη σημερινή άθλια κατάσταση (2020-10-03 00:00:00.0)
«Κανονικότητα» η τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός (2019-01-03 00:00:00.0)
Απειλούν να διακόψουν τα δρομολόγια (2012-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ