Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κρούσματα σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Αναστάτωση στο προσωπικό του ΟΑΣΘ προκαλούν τα τουλάχιστον 9 κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους σε τερματικό σταθμό που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΘ, «καλές είναι οι συμβουλές της διοίκησης "Να πάτε να εμβολιαστείτε" αλλά αυτό δεν φτάνει και κυρίως δεν αθωώνει κανέναν από τις τεράστιες ευθύνες του, γιατί οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας είναι υποχρέωση του εργοδότη».

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ αναδεικνύει ότι σε δειγματοληπτικό έλεγχο για το εάν υπάρχει αντισηπτικό υγρό εντός των λεωφορείων για τους επιβάτες, διαπιστώθηκε ότι είτε τα δοχεία ήταν άδεια είτε ήταν εκτός λειτουργίας είτε δεν υπήρχαν καθόλου!

Αναφέρεται επίσης στην προσπάθεια της διοίκησης του ΟΑΣΘ να εμφανίσει δήθεν «βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου» και σημειώνει ότι έχει δοθεί ένας «πακτωλός άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο προς τους ιδιώτες (4 ΚΤΕΛ συν εταιρεία ενοικίασης λεωφορείων) με πανάκριβες υπηρεσίες και με ακατάλληλα μέσα». Υπογραμμίζει ότι «αν συνολικά αθροίσουμε όλα τα λεωφορεία αστικού τύπου των συγκοινωνιακών φορέων στην ΠΕ Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, leasing, δήμου Θεσσαλονίκης) ο αριθμός τους είναι κοντά στα 900 και η διοίκηση και το υπουργείο πανηγυρίζουν και διαφημίζουν ότι "κατάφεραν" να κυκλοφορούν περίπου τα μισά από τα υπάρχοντα λεωφορεία!».

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ απαιτεί: Αμεση επισκευή και ένταξη στην κυκλοφορία όσο το δυνατόν περισσότερων οχημάτων. Να επιταχθούν όσα μέσα είναι αναγκαία για την αποσυμφόρηση των λεωφορείων τις ώρες αιχμής και στις γραμμές με μεγάλο επιβατικό φόρτο. Να παρθούν τώρα όλα τα κατάλληλα μέτρα για την άμεση ανάσχεση της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας με ιχνηλάτηση και μαζικά τεστ. Να μην ανοίγει η μπροστινή πόρτα των οχημάτων που είναι και το μοναδικό μέσο προστασίας του εργαζόμενου εντός του λεωφορείου.

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει, η διοίκηση του ΟΑΣΘ υποβάθμισε την ύπαρξη κρουσμάτων επικαλούμενη ότι τα πρόσφατα κρούσματα «σε 1.800 εργαζόμενους είναι μικρός αριθμός αν ληφθεί μάλιστα υπόψη η έξαρση που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη». Τέλος, ανακοίνωσε τη διοργάνωση σεμιναρίων, με αντικείμενο «Μέτρα διασφάλισης υγείας - Covid-19», τα οποία μάλιστα πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου για τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ (2023-07-06 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα προσλήψεις και ενίσχυση των λεωφορείων με κρατική χρηματοδότηση (2022-06-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τη μάχη για τη ΣΣΕ, ενάντια στις μειώσεις μισθών και στο αναδρομικό «τσεκούρι» (2022-06-02 00:00:00.0)
Μαχητική κινητοποίηση για μέτρα προστασίας στον ΟΑΣΘ και ενίσχυση του στόλου (2021-04-22 00:00:00.0)
Υπογραφή ΣΣΕ, καμία περικοπή σε μισθούς και ρεπό (2021-03-02 00:00:00.0)
Παραμένουν τα οξυμένα προβλήματα για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες (2021-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ