Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
«Σφάζονται παλικάρια» στην ποδιά των ΗΠΑ

Καβγάς για το ποιος ...αποδίδει πιστότερα «his master's voice» - τα λεγόμενα του Αμερικανού πρέσβη - και ποιος υπηρετεί «αποτελεσματικότερα» την κοινή στρατηγική «αναβάθμισης» της αστικής τάξης, μέσα από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ξέσπασε χτες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις προχτεσινές δηλώσεις Πάιατ. Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρέσβης είπε: «Μένω έκπληκτος, γιατί έχω πει στο παρελθόν πως αυτή η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Με αφορμή τη δήλωση η ΝΔ, αφού επανέλαβε τα παραμύθια περί τάχα «διασφάλισης» της χώρας από τη Συμφωνία με τις ΗΠΑ, διερωτήθηκε αν «θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο πρέσβης των ΗΠΑ», μιλώντας για διγλωσσία.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να σπεύδει να μιλήσει για «διαστρέβλωση» των λεγόμενων του Αμερικανού πρέσβη, προκειμένου όπως ισχυρίστηκε «να συσκοτίσει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που υπογράφει επ' αόριστον συμφωνία με τις ΗΠΑ για χρήση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα», συνεχίζοντας έτσι να παίζει τον ρόλο του στο ξέπλυμα των σχεδιασμών των ΗΠΑ και της εμπλοκής σε αυτούς για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, με τα περί δήθεν «ανταλλαγμάτων» από τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες. Στην ίδια λογική, άλλωστε, σπεύδει να θυμίσει ότι η δική του κυβέρνηση «αναβάθμισε τις διμερείς σχέσεις σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου», αλλά στη βάση «σύγκλισης συμφερόντων» ανάμεσα στις δύο αστικές τάξεις και όχι δήθεν του «δεδομένου συμμάχου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ