Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟ ΑΝΘΕΜΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ζητά μέτρα προστασίας των κατοίκων της Επισκοπής

Μέτρα ουσιαστικής προστασίας των κατοίκων της Επισκοπής Νάουσας ζητά η ΚΟ Ανθεμίων του ΚΚΕ με αφορμή την εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού που παρουσιάστηκε την τελευταία βδομάδα, με περισσότερους από 100 κατοίκους να έχουν βρεθεί θετικοί και τουλάχιστον δύο να νοσηλεύονται.

Οι κάτοικοι της Επισκοπής, όπως και του δήμου της Νάουσας συνολικότερα, βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο ακόμα και της ίδιας τους της ζωής, λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού αλλά και της έλλειψης των αναγκαίων δομών Υγείας για την παρακολούθησή τους.

Ως αιτία της μετάδοσης του ιού παρουσιάζεται ένας γάμος που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Αιτιολόγηση που βολεύει το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» που καλλιεργεί όλο το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση και αναπαρήγαγε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Νάουσας.

Η ΚΟ Ανθεμίων του ΚΚΕ απορρίπτει την απόδοση των κρουσμάτων σε ένα μεμονωμένο περιστατικό και πιο συγκεκριμένα σε ένα γάμο, όπως κάνει η κυβέρνηση, καλλιεργώντας την «ατομική ευθύνη». Και καλεί τους κατοίκους της Επισκοπής να αναλογιστούν ότι τα ιατρεία στα χωριά είναι χωρίς γιατρούς, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η πρόληψη εν καιρώ πανδημίας. Επίσης δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ σε εργοστάσια, σχολεία, πόλεις και χωριά, τα μέτρα προστασίας στα σχολεία είναι ανύπαρκτα, τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία φεύγουν γεμάτα, αφού όπως λένε «δεν υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερα λεωφορεία». Το Νοσοκομείο της Νάουσας απαριθμεί πενήντα εργαζόμενους λιγότερους οι οποίοι βγήκαν σε αναστολή εργασίας, μεγαλώνοντας τις ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και την ίδια ώρα οι εργολάβοι μπαίνουν από την «πίσω πόρτα». Επίσης, επισημαίνει τα ελλιπή μέτρα προστασίας από τον ιό στα εργοστάσια κομπόστας και διαλογής φρούτων παράλληλα με το βραχνά της εποχικής εργασίας, την ακρίβεια και τη σκληρή δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ