Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεν μπορεί να δώσει «καλή φροντίδα» το πεπερασμένο σύστημα Υγείας

Αδύνατο να υπάρχει «προσωπικό σε κάθε θάλαμο», ειπώθηκε στη χτεσινή ενημέρωση

Την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε μια σειρά από περιοχές της χώρας και την πίεση στο σύστημα Υγείας, αποτυπώνουν τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. «Το σύστημα είναι πεπερασμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη χτεσινή ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα, ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να δοθεί καλή φροντίδα σε αυτά τα νούμερα αρρώστων».

Τις τελευταίες βδομάδες καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών, οι οποίες ξεπερνούν τις 200 κάθε μέρα, οι εισαγωγές υπερβαίνουν τα εξιτήρια, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνά σταθερά το 90%. Στο φόντο αυτό, μένει να εκτιμηθεί τις επόμενες βδομάδες τυχόν αύξηση της χειμερινής επιδημικότητας. Σύμφωνα με την υπουργό, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στις κοινές κλίνες νοσηλείας, καθώς στις κλινικές «μπορεί να χρειαστεί να έχεις τρεις διασωληνωμένους και τέσσερις ανθρώπους σε high flow, που σημαίνει ότι πρέπει να είσαι από πάνω τους», ενώ την ίδια στιγμή «δεν μπορούμε να έχουμε προσωπικό σε κάθε θάλαμο».

Χτες ανακοινώθηκαν 3.407 νέα κρούσματα και 34 ακόμα άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.519 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 347, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 220 (ημερήσια μεταβολή +3,29%). Οσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, 703 αφορούν στην Αττική, 496 στη Θεσσαλονίκη, 258 στη Λάρισα, 136 στη Μαγνησία, 126 στην Αχαΐα, 123 στην Ημαθία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ