Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ - ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Μαχητική διαμαρτυρία για μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Μενίδι
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Μενίδι
Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Κατοίκων Βαρυμπόμπης - Θρακομακεδόνων, με αφορμή τη σύσκεψη της δημοτικής αρχής με βουλευτές Ανατολικής Αττικής και θέμα συζήτησης την ενημέρωση για τα αντιδιαβρωτικά - αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Η Επιτροπή μαζί με φορείς της πόλης - ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Αχαρνών συμμετείχε με απόφαση του ΔΣ - διατράνωσαν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους, για άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, άμεσα μέτρα αποκατάστασης όλων των καμένων δασικών εκτάσεων, αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών από όλες τις αιτίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανέναν αποκλεισμό πληγέντος. Ταυτόχρονα, συντονίζουν τον αγώνα τους μαζί με επιτροπές πληγέντων φυσικών καταστροφών από όλη τη χώρα.

Στην ίδια τη σύσκεψη, έγινε φανερό ότι δεν γίνεται κανένα αντιπλημμυρικό έργο αλλά ακόμα είναι στη φάση των μελετών, ενώ οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κοκορομάχησαν και προσπάθησαν να κρυφτούν ο ένας πίσω από τις πομπές του άλλου, τη στιγμή που και οι δύο υπηρετούν την ίδια εγκληματική πολιτική, που αφήνει απροστάτευτη τη ζωή και την περιουσία του λαού από φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς.

Το ΚΚΕ στο πλευρό των πληγέντων

Μετά από πρόταση του Γιάννη Γκιόκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, που συμμετείχε στη σύσκεψη, και την επιμονή των συγκεντρωμένων, εκπρόσωποι της Επιτροπής μπήκαν στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν η σύσκεψη και ανέπτυξαν τα αιτήματά τους. Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο Αχαρνών ο Γ. Γκιόκας σημείωσε:

«Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των πυρόπληκτων της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνει η Επιτροπή τους και τις δίκαιες διεκδικήσεις.

Ταυτόχρονα, είμαστε στο πλευρό όλου του λαού και των εργαζομένων του δήμου Αχαρνών που επί πολλά χρόνια βιώνουν το άγχος και την αγωνία για τη ζωή τους και το βιος τους από βροχή, φωτιά και σεισμό.

Δυστυχώς πριν από λίγες μέρες, γίναμε, για άλλη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα. Ξαναζήσαμε τις απαράδεκτες εικόνες των πλημμυρισμένων δρόμων του Μενιδίου, είδαμε ξανά τους επαγγελματίες της πόλης να προσπαθούν με σακιά με άμμο και άλλους αυτοσχέδιους τρόπους να προστατεύσουν τις μικρές επιχειρήσεις τους και το εμπόρευμά τους.

Το ΚΚΕ από τις 14 Σεπτέμβρη έχει καταθέσει κοινοβουλευτική Ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της Επιτροπής Κατοίκων Βαρυμπόμπης - Θρακομακεδόνων και την άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Αχαρνών.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε την ανάγκη η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής να ενταχτεί στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού κι όχι να κουκουλωθεί με έργα - "μπαλώματα", που αντί να λύνουν, οξύνουν ή μεταφέρουν το πρόβλημα.

Στην κοινοβουλευτική Ερώτηση του ΚΚΕ απάντησε μόνο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όπου συνεχίζει το γνωστό "μπαλάκι" των ευθυνών, ενώ οι υπουργοί Υποδομών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών ακόμα δεν έχουν φιλοτιμηθεί ούτε καν να απαντήσουν.

Εκτός από τα ρέματα, που ξεχειλίζουν σε κάθε βροχή εξαιτίας των διαχρονικά εγκληματικών ευθυνών κυβερνήσεων - περιφερειακών και δημοτικών Αρχών, ξεχειλίζει και η οργή των εργαζομένων και του λαού.

Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο και πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα για τη διεκδίκηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μια τέτοια αρχή γίνεται με το μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα που καλούν συντονιστικές επιτροπές, επιτροπές κατοίκων, σωματεία και φορείς από περιοχές που τα τελευταία χρόνια χτυπήθηκαν από πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ