Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ομολογία της εγκληματικής πολιτικής τους

Τη διαχρονική ανυπαρξία αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και υποδομών, αλλά και το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή για τον λαό της Αττικής και όλης της χώρας, παραδέχτηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαιώνιση της ανυπαρξίας αυτής και για το γεγονός ότι το μοναδικό μέτρο πρόληψης, απέναντι σε μια κακοκαιρία που είχε προαναγγελθεί εδώ και μέρες, ήταν το κλείσιμο της Εθνικής όταν η κατάσταση έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 χτες το πρωί, υπεραμύνθηκε της απόφασης να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον Κηφισό και να κλείσουν τα σχολεία, λέγοντας πως με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την ένταση της κακοκαιρίας τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 14/10, υπήρχε ο κίνδυνος να «σπάσει» ο Κηφισός ποταμός και να έχουμε 300 νεκρούς.

«Οι επιστήμονες μας είπαν ότι θα φτάναμε τα 220-230 χιλιοστά ύψος βροχής και ο Κηφισός δεν θα άντεχε, γι' αυτό πήραμε την απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία. Μας επικρίνουν ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση. Σίγουρα δεν θα κλείνουμε την πόλη για "ψύλλου πήδημα", αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε το μεγάλο κακό. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι μέρος μιας τέτοιας απόφασης, ακόμα κι αν αυτό έχει πολιτικό κόστος», είπε ο Χρ. Στυλιανίδης. Με αυτόν τον τρόπο ομολόγησε ότι δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο δίκτυο αντιπλημμυρικών έργων που να μπορεί να προστατεύσει τον λαό. Και, στην πραγματικότητα, ζήτησε και τα ρέστα για τη μεγάλη ταλαιπωρία που αντιμετώπισε ο λαός της Αττικής από ένα καιρικό φαινόμενο που είναι συνηθισμένο γι' αυτήν την εποχή, και το οποίο γίνεται «ακραίο» επειδή ακριβώς λείπουν οι απαραίτητες υποδομές.

Εσπευσε δε να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, που αφήνει αθωράκιστο τον λαό απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, μόνο και μόνο για να διαφημίσει τον μηχανισμό που θα στηθεί μέσω του υπουργείου, υπό την εποπτεία των ΗΠΑ, για την Πολιτική Προστασία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απροστάτευτο και πάλι το Λεκανοπέδιο μπροστά στον χειμώνα (2024-08-30 00:00:00.0)
Η αντιπλημμυρική προστασία δεν μπορεί να περιμένει (2023-10-19 00:00:00.0)
Σύντομη νεροποντή, μεγάλα προβλήματα (2021-06-12 00:00:00.0)
«ΠΛΗΜΜΥΡΟΣΗΜΟ» σχεδιάζει η κυβέρνηση (2003-12-20 00:00:00.0)
Στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ οι όποιες συζητήσεις (1998-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ