Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ
«ΠΛΗΜΜΥΡΟΣΗΜΟ» σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, η απειλή των πλημμυρών παραμένει, καθώς τα αναγκαία έργα προχωρούν με βήμα σημειωτόν...

Ενα νέο «χαράτσι», είναι έτοιμη να επιβάλει - μετά τις εκλογές...- η κυβέρνηση, προκειμένου να εκτελεστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στο Λεκανοπέδιο Αττικής! Την ίδια στιγμή, οι - για τρεις φορές - πλημμυρόπληκτοι του Κηφισού ακόμη περιμένουν την ουσιαστική αποζημίωση και αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που έπαθαν πέρσι.

Ως πρόσχημα για την επιβολή του «πλημμυρόσημου» και την κατασκευή των έργων με τη μέθοδο της «αυτοχρηματοδότησης», οι αρμόδιοι επικαλούνται τη μη ύπαρξη των αναγκαίων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και ακόμη, ότι τα αντιπλημμυρικά δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και δε συγχρηματοδοτούνται από αυτήν.

Ετσι, ενώ οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί χρόνια δε θεωρούσαν ως έργα πρώτης προτεραιότητας τα αντιπλημμυρικά και άφηναν τα δάση να καούν και τα ρέματα να μπαζωθούν, τώρα ετοιμάζονται να ρίξουν νέα βάρη στο λαό. Και το χειρότερο, ακόμη και τα όποια αντιπλημμυρικά έργα κατασκευάζονται με το σταγονόμετρο, είτε είναι «τυφλά», είτε έχουν ημερομηνία λήξης, όπως αυτά του Κηφισού, που αντέχουν στα υδρολογικά δεδομένα της 50ετίας!


ΣΕΛ.  20   -   21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ