Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν αφορά μόνο τους εργάτες που απολύονται

«Ο τόπος δεν έχει συνέλθει ακόμα από τις επιπτώσεις του σεισμού» επισήμανε ο Μ. Αλεξίου, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Δ. Αττικής του ΚΚΕ, που άνοιξε με την ομιλία του τη χτεσινή συγκέντρωση - συζήτηση του ΚΚΕ στα Ανω Λιόσια. Το πρόγραμμα ανάπλασης του δημάρχου Ν. Παπαδήμα, είπε, υποτίθεται ότι θα έφτιαχνε τα σπίτια που έπεσαν από το σεισμό και ότι θα έδινε φθηνά και καλά με το κλειδί στο χέρι μέσα σε δύο χρόνια. Εμείς θέσαμε το ζήτημα της ανάπτυξης κινήματος για την αποκατάσταση των σεισμοπαθών και για μια πολιτική λαϊκής στέγης. Ενώ είχαμε επισημάνει ως κόμμα την ανεδαφικότητα αυτής της υπόσχεσης που σκοπό έχει να παραπλανήσει τον κόσμο. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Σήμερα πολύ λίγα σπίτια έχουν φτιαχτεί, ενώ οι εταιρίες λένε ότι θα φύγουνε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Η κυβέρνηση, σημείωσε, αθέτησε τις υποσχέσεις της. Το μόνο που έκανε ήταν οι φιέστες με τον πρωθυπουργό για να παραδώσει δύο - τρία σπίτια.

Ακόμα, ο Μ. Αλεξίου μιλώντας για τις μαζικές απολύσεις που γίνονται στο δήμο επισήμανε ότι η ουσία αυτών είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο που θέλουν να βάλουν στους ΟΤΑ. Θέλουν να διώξουν αυτούς που εργάζονται με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και να φέρουν ευέλικτο και φθηνό εργατικό δυναμικό.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Γ. Παπαναής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο, τονίζοντας ότι το πλαίσιο αυτό που θέτει τους εργαζόμενους και πάλι σε ομηρία έγινε αποδεκτό από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ στο τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Ενώ κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βρεθούν στο πλάι των εργαζομένων και των μαζικών φορέων της περιοχής την ερχόμενη Δευτέρα στο κλείσιμο της χωματερής.

Τέλος, η μαθήτρια, Χρ. Σιέμμου είπε ότι δεν πέρασε στους μαθητές ο φαύλος κύκλος που θέλουν να τους επιβάλλουνε (σχολείο, φροντιστήριο, σπίτι). Τα σχολεία μας αποφασίσανε ομόφωνα να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους στο δήμο και τη Δευτέρα θα είμαστε εκεί μαζί τους στο κλείσιμο της χωματερής. Ενώ αύριο (σήμερα) τα 15μελη θα πραγματοποιήσουνε σύσκεψη για τη δημιουργία Συντονιστικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ