Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκροτήθηκε «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Τη συγκρότηση «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», αποφάσισαν σε σύσκεψη εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων καθώς και πολλών παραγόντων του νομού Ηρακλείου από διάφορους πολιτικούς χώρους, που κάλεσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας στο Ηράκλειο Κρήτης. Τη σύσκεψη «άνοιξε» ο Μιχάλης Φαρσάρης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και υποψήφιος νομάρχης, που συμμετείχε στην Ομάδα Πρωτοβουλίας, τονίζοντας, ανάμεσα στα άλλα: Η προσπάθεια αυτή αποτελεί ανάγκη για τη διασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών αλλά και για τη διεύρυνσή τους.

Την παρουσίαση της Διακήρυξης και τους στόχους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» έκανε ο Γιάννης Νάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Δημοκρατικών Συσπειρώσεων».

Στην ομιλία του, τόνισε ότι την κατάσταση στους χώρους δουλιάς και την παντελή έλλειψη δημοκρατικών δικαιωμάτων, την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και αντιμετώπιση των μεταναστών αλλά και το θέμα της δημοκρατικής πληροφόρησης του ελληνικού λαού, δεν πρέπει μόνο να τα σημειώνουμε. Αλλά, πρόσθεσε, πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη ενεργοποίηση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

«Θεωρούμε ότι τα ζητήματα αυτά αγγίζουν κάθε Ελληνα εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, θίγουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα κάθε λαϊκού ανθρώπου και θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη για κοινή προσπάθεια όχι μόνο για την υπεράσπισή τους αλλά και για τη δημιουργία προϋποθέσεων έτσι ώστε αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες να διευρυνθούν», είπε.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια γενικευμένη επιθετικότητα - υπογράμμισε - που φαίνεται στην καθημερινή ζωή του ελληνικού λαού με την επιδείνωση μιας σειράς κυρίαρχων προβλημάτων, είτε αφορά εργασιακά, κοινωνικά και γενικότερα δικαιώματα. Αποτέλεσμα και αντικείμενο μιας πολιτικής που αφαιρεί λαϊκά δικαιώματα συνεχώς, ενισχύοντας τις δυνάμεις καταστολής και τη βία για την επιβολή και την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων».

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταφέρθηκε πλούσια εμπειρία και εκφράστηκε έντονα η ανησυχία όλων για την καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για μια σειρά κρούσματα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς σε βάρος εργαζομένων, στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων, που όπως σημειώθηκε απ' όλους θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ