Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φιλιππινέζικο ΚΚ - 1930

Το Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα - 1930 έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στη Μανίλα, που υπογράφει ο ΓΓ Αττι Αντόνιο Πάρις. Σε αυτή, αφού αναφέρεται στην υποδειγματική δράση του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά:

«Αναλογιζόμενοι την πρόσφατη θετική εξέλιξη με τη δικαστική καταδίκη του νεοφασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης - μια σημαντική εξέλιξη, που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις και σε άλλα κράτη της ΕΕ, όπου επίσης υπάρχουν νεοφασιστικά κόμματα - ο κόσμος θα περίμενε μια άλλη αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με τις αντιφασιστικές και αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις.

Ακόμα και έτσι η χτεσινή βάρβαρη καταστολή είναι πρωτοφανής. Το δεξιό κυβερνητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι άμεσα υπεύθυνο για την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής και τη χτεσινή βάρβαρη απρόκλητη επίθεση σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Η απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσει τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία, παρόλο που η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων την χαρακτήρισε αντισυνταγματική, καθώς και η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να διαλυθεί, είναι πραγματικά προκλητικές και αιμοδιψείς, και καταγγέλθηκαν από πολλές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ