Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Πέθανε χτες και δεύτερος κρατούμενος στα Διαβατά

Πάνω από 100 θετικά κρούσματα στη φυλακή

Πέθανε χτες και δεύτερος κρατούμενος των φυλακών Διαβατών από κορονοϊό στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα. Πρόκειται για έναν 81χρονο, η κατάσταση του οποίου ήταν επιβαρυμένη, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από πηγές των φυλακών.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ο δεύτερος κρατούμενος της συγκεκριμένης φυλακής που πεθαίνει από τον κορονοϊό. Είχε προηγηθεί ο θάνατος 69χρονου, που είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ σε κρατούμενους και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περί τα 100 θετικά κρούσματα.

Οι περισσότεροι κρατούμενοι έχουν απομονωθεί στα κελιά τους και σε θαλάμους, εκτός από δύο που έχουν μεταφερθεί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία, ενώ αποφασίστηκε και η μεταφορά 11 κρατουμένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για προληπτικούς λόγους.

Επιπρόσθετα, από τις 20 Οκτώβρη που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα σε σωφρονιστικό υπάλληλο των Διαβατών και μέχρι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, έχουν εντοπιστεί εννέα θετικοί υπάλληλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ