Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία) - Μέτωπο Νέων Κομμουνιστών

Το Κομμουνιστικό Μέτωπο και το Μέτωπο Νέων Κομμουνιστών Ιταλίας αναφέρουν χαρακτηριστικά για τη διαδήλωση:

«Ηταν μια διαδήλωση που απέρριψε τον εκφοβισμό από εκείνους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, που χρησιμοποίησαν τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας για να εντείνουν την καταστολή εναντίον των εργαζομένων, να επιτεθούν στις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, να ρίξουν το κόστος αυτής της κρίσης και της προστασίας των καπιταλιστικών κερδών στα λαϊκά στρώματα.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προσπαθεί σκόπιμα να αποκρύψει τις πολιτικές της ευθύνες για την εδώ και δεκαετίες προγραμματισμένη καταστροφή της δημόσιας υγείας και τη διαρθρωτική αδυναμία αυτού του συστήματος να καλύψει τις βασικές λαϊκές ανάγκες. Η χτεσινή επίθεση της αστυνομίας, οι δεκάδες συλλήψεις και οι τραυματισμοί πολλών συντρόφων είναι μια πολύ σκληρή ενέργεια εκφοβισμού, μια πρόκληση που οι Ελληνες κομμουνιστές και οι μαζικοί φορείς έχουν ήδη απορρίψει, κατεβαίνοντας κατά χιλιάδες στους δρόμους, με πλήρη και οργανωμένη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να σταματήσει την πάλη των εργατών και του ελληνικού λαού. Ας ενώσουμε τη φωνή μας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ