Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚ Μεξικού

Το ΚΚ Μεξικού, με μήνυμα του Γραφείου Τύπου της ΚΕ όπου εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ και στις ταξικές δυνάμεις του μαζικού κινήματος, τονίζει χαρακτηριστικά:

«Οι ταξικές δυνάμεις από τη φετινή Πρωτομαγιά, με την εντυπωσιακή τους συγκέντρωση που ξεχώρισε για την οργάνωση και τη μαχητικότητά της, έστειλαν ένα μήνυμα απειθαρχίας στην αστική εξουσία, ότι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν παρά την επιδίωξη να απαγορεύσουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση και στην πολιτική δράση, με πρόσχημα την Covid-19. Στη διάρκεια αυτής της μακράς πανδημίας, οι εργάτες της Ελλάδας, με το ΚΚΕ στην πρωτοπορία, έχουν στείλει στους εργάτες του κόσμου ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούμε να αντιπαλέψουμε τον καπιταλισμό σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ότι η ταξική πάλη δεν περιορίζεται, η επαναστατική δράση δεν αναστέλλεται. Αυτούς τους μήνες, επίσης, έγινε δυνατή μία σημαντική νίκη ενάντια στις φασιστικές δυνάμεις της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί - χωρίς να τα καταφέρνει - να καταπνίξει την ταξική σύγκρουση, με νομοθετικές ρυθμίσεις και με την αστυνομική καταστολή. Είναι μια μάταιη προσπάθεια, που βρίσκει την αντίδραση του αποφασισμένου, συνειδητού προλεταριάτου, το οποίο έχει ένα καθοδηγητικό επιτελείο σφυρηλατημένο μέσα σε σύνθετες συνθήκες και μεγάλες δυσκολίες για πάνω από έναν αιώνα. Το τιμημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήξερε και ξέρει να στέκεται στο ύψος οποιασδήποτε εξέλιξης στην ταξική πάλη, και είναι χωρίς αμφιβολία το δυναμικό στοιχείο που δείχνει το δρόμο στους εργάτες της Ελλάδας για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς τους στόχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ