Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει πλάτες στην αστυνομοκρατία

Καταγγελία για τη νοσηλεία φρουρούμενου του πατέρα του 24χρονου από τα Σεπόλια

Καταδικάζοντας την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις πλάτες που κάνει στην κυβέρνηση, «συνεχίζοντας στο δρόμο της αστυνομοκρατίας ακόμα και εντός του νοσοκομείου μας (...) Πριν ένα χρόνο είδαμε αστυνομικούς να απειλούν να συλλάβουν γιατρούς στο "Θριάσιο" και στον "Ευαγγελισμό", τον Απρίλη είδαμε αστυνομικούς να μπαίνουν στο νοσοκομείο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας».

Ξεχωριστή αναφορά κάνει το Σωματείο στα όσα ακολούθησαν την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στον 24χρονο φοιτητή και στην οικογένειά του στα Σεπόλια, κάτω ακριβώς από το σπίτι του, σε συνέχεια του πογκρόμ που είχε εξαπολύσει στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο πατέρας του φοιτητή να νοσηλευτεί με καρδιακό επεισόδιο στον «Ευαγγελισμό», και μάλιστα, στο πλαίσιο του αυταρχικού παροξυσμού, φρουρούμενος!

«Προχθές, ύστερα από ξυλοκόπημα από την αστυνομία έφτασαν στα ΤΕΠ οι γονείς φοιτητή που συνελήφθη έξω από το σπίτι του. Παρά το γεγονός πως ο πατέρας έφτασε στα ΤΕΠ με υποψία εμφράγματος, η διοίκηση όχι μόνο δεν έβγαλε εκτός των ΤΕΠ τους αστυνομικούς αλλά τους άφησε και να "κανονίζουν" ποιος θα δει τον ασθενή!», σημειώνει χαρακτηριστικά το σωματείο του «Ευαγγελισμού».

Το Σωματείο καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου, γιατί «αυτό επιβάλλουν η ηθική, η ιατρική δεοντολογία αλλά και η νομοθεσία», και υπογραμμίζει την εδώ και μήνες άρνησή της να συναντήσει το ΔΣ του Σωματείου, που απαιτεί ενημέρωση για τη διαχείριση της πανδημίας, τις μετακινήσεις προσωπικού, την απλήρωτη δουλειά σε σίτιση και ασφάλεια, τα πρόστιμα σε υγειονομικούς που έρχονταν ή έφευγαν από τη δουλειά τους.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού

Τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στα Σεπόλια καταγγέλλει και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής, αφού ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης ήταν και μέλη του.

Οπως σημειώνει η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου: «Οι συνάδελφοι Ο. Κ. και Ν. Κ., μέλη του Συνδικάτου, δέχτηκαν απρόκλητη και εξαιρετικά βίαιη επίθεση δεκάδων ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπροστά στο σπίτι του πρώτου. Οι γονείς του συναδέλφου καθώς και η αδερφή του, που διαμαρτυρήθηκαν και επιχείρησαν να τον προστατεύσουν, έγιναν επίσης στόχος της μανίας της αστυνομίας και ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Ταυτόχρονα έγινε σύλληψη και του πατέρα του συναδέλφου, ο οποίος χτυπήθηκε επίσης άσχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακό επεισόδιο και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στον "Ευαγγελισμό". Οι συνάδελφοι και οι συγγενείς αφέθησαν ελεύθεροι αφού πρώτα τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Με το περιστατικό αυτό να προστίθεται στην απρόκλητη επίθεση στη συγκέντρωση των συνδικάτων στα Προπύλαια, επιβεβαιώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν το περιεχόμενο των αιτημάτων και των συνθημάτων της κινητοποίησης, η επιβολή της σιωπής μπροστά στα νέα αντεργατικά νομοσχέδια, που θα επιβάλουν δουλειά για 10 ώρες την ημέρα, απαγόρευση της απεργίας και των διαδηλώσεων».

Το Συνδικάτο απαιτεί να ανακληθούν όλες οι ποινικές διώξεις εναντίον των μελών του και των συγγενών τους. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο αγώνας για τη διασφάλιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται», σημειώνει και καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 26 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ