Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ευφάνταστα εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια στον Παιδότοπο!

Από τα περσινά εργαστήρια
Από τα περσινά εργαστήρια
Με κέφι και μεράκι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από παιδαγωγικές σχολές ετοιμάζουν και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για τον Παιδότοπο.

Και υπόσχονται «ταξίδι» σε μια άλλη, μακρινή εποχή... Την εποχή των δεινοσαύρων! Σκοπός είναι, μέσα από τις ευφάνταστες κατασκευές και δραστηριότητες, οι μικροί επισκέπτες να μάθουν για τη φύση και το περιβάλλον, για την εξέλιξη της Γης και του ανθρώπου. Ολα αυτά φυσικά δοσμένα με κατάλληλο τρόπο για τις ηλικίες αυτές.

Πιο ειδικά, το πρόγραμμα των εργαστηρίων και των διαδραστικών παιχνιδιών έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 22/9

18.00: Ανάγλυφη ζωγραφική και μπαλόνια, ελεύθερη, ομαδική δημιουργία «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος».

19.30: «Ειρήνη», διαδραστικό παραμύθι από ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ. Ενα παραμύθι με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών για τον πόλεμο και την προσφυγιά.

20.15: Μουσικές δραστηριότητες. Με σύμμαχο τραγούδια, χορό και κέφι θα διασκεδάσουμε παίζοντας μουσικά παιχνίδια!

  • Παρασκευή 23/9

18.00: Εργαστήρι πειραμάτων Φυσικής και Χημείας. Μέσα από τα πειράματα, τα παιδιά θα μάθουν για το φαινόμενο της πίεσης, της αντίδρασης, των χρωμάτων και του φωτός. Κατασκευή ομαδικής μακέτας «Το ηφαίστειο εκρήγνυται!», που θα φτιάξουν όλα τα παιδιά με πλαστελίνη και άλλες εκπλήξεις...

19.30: «Γινόμαστε μικροί εξερευνητές», διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων από ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ. Τα παιδιά ντυμένα εξερευνητές (ποδιά, κιάλια, φτυάρια, γάντια) και χωρισμένα σε ομάδες θα ακολουθούν τα βήματα και μηνύματα των απολιθωμάτων που θα βρίσκουν, θα απαντούν στις ερωτήσεις και θα λύνουν τους γρίφους. Στο τέλος, όλες οι ομάδες θα τα ενώσουν για να λύσουν το μυστήριο που ψάχνουν.

  • Σάββατο 24/9

18.00: Εργαστήρι κατασκευών. Τα παιδιά γίνονται... δεινόσαυροι, φτιάχνοντας στόμα δεινοσαύρου! Επίσης, θα κατασκευαστούν τα κιάλια που θα χρησιμοποιηθούν στη δραστηριότητα «Ελευθερώστε το Ντάινο!». Ζωγραφική με καλαμάκι και νερομπογιές.

19.30: «Ελευθερώστε τον Ντάινο!», ομαδικό παιχνίδι από ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ. Ενα κυνήγι δεινοσαύρων, όπου τα παιδιά ντυμένα δεινόσαυροι και έχοντας κιάλια, θα χωριστούν σε 4 ομάδες, για να επισκεφθούν πανέτοιμοι τη «ζούγκλα». Η κάθε ομάδα με τον αρχηγό της θα μελετήσει καλά τις οδηγίες του χάρτη και θα ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή, για να ελευθερώσει τον παγιδευμένο φίλο τους Ντάινο. Τα παιδιά θα συνεργαστούν για να πετύχουν το στόχο τους, αλλά και θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, μαθαίνοντας τι είναι χάρτης, πυξίδα και πολλά άλλα...

Φυσικά, η μέρα θα ολοκληρώνεται με παραστάσεις Καραγκιόζη, κουκλοθέατρου και μαγείας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ