Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη γιορτή της νιότης

Λίγες μέρες πριν να πάρει σάρκα και οστά η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική γιορτή της νεολαίας, η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση του 42ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» - που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον - έχει ήδη ξεκινήσει. Από την περασμένη Δευτέρα, συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε όλα, σε κάθε χώρο του Φεστιβάλ, να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Καθημερινά, σε δύο βάρδιες (πρωινή και απογευματινή) 6 με 8 ώρες τη μέρα, εκατοντάδες φίλοι και μέλη της ΚΝΕ με την εθελοντική τους δουλειά, την προσφορά και το μεράκι τους προετοιμάζουν την «κόκκινη πολιτεία».

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά των απαραίτητων υλικών (σκαλωσιές, ξύλινες επιφάνειες, ταμπλό, πανιά, ηλεκτρολογικό υλικό κ.ά.) και μαζί με τα εξειδικευμένα συνεργεία των οικοδόμων και των ηλεκτρολόγων δίνουν σχήμα και μορφή στα στέκια, στις σκηνές, στους χώρους και στις εκθέσεις του Φεστιβάλ.

Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε χτες στο Πάρκο «Τρίτση», όπου στήνεται βήμα - βήμα κάθε εξέδρα και χώρος του Φεστιβάλ και συζήτησε με τον Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος μας είπε: «Για μια ακόμη χρονιά, οι κεντρικές εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ πραγματοποιούνται σ΄ έναν πανέμορφο χώρο, στο Πάρκο Τρίτση που βρίσκεται στην καρδιά των εργατογειτονιών της Αθήνας. Οι εργασίες για την προετοιμασία του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, μέχρι τη στιγμή όπου ο χώρος θα είναι πραγματικά έτοιμος να φιλοξενήσει τους χιλιάδες επισκέπτες.


Ακόμη και οι εκατοντάδες νέοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, που συμμετέχουν στο στήσιμο του Φεστιβάλ, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μια γιορτή της νεολαίας, που προετοιμάζεται και οικοδομείται από τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, με κινητήριες δυνάμεις τις ιδέες, τις αξίες και τα οράματα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Είναι μια γιορτή που τη νιώθουν πραγματικά δική τους και γι' αυτό συμμετέχουν με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό.

Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στο χώρο αυτό συνδυάζει ταυτόχρονα την προσπάθεια υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του Πάρκου, ώστε αυτό να μείνει ανοιχτό στο λαό της περιοχής, με τη διεκδίκηση των αναγκαίων κονδυλίων για τη συντήρηση και ανάδειξή του. Η κατάσταση στο Πάρκο Τρίτση το προηγούμενο διάστημα ήταν απελπιστική τόσο για τους φυσικούς χώρους όσο και για τους ελάχιστους εργαζόμενους που έχουν απομείνει. Αυτή η παρέμβαση της ΚΝΕ αποτελεί μια μικρή ανάσα, ωστόσο θα συνεχίσουμε και μετά το Φεστιβάλ και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Πάρκου».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ