Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απεργούν αύριο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Στάση εργασίας έχει κηρύξει και η ΟΛΜΕ

Καθώς οι ελλείψεις και τα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς σε πάρα πολλά σχολεία τσαλακώνουν την εικόνα του «άριστα 20» που θέλει να πάρει η κυβέρνηση για την Παιδεία, οι εκπαιδευτικοί απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις. Ετσι, αύριο, Πέμπτη, απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενώ τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ. Κάλεσμα να οργανωθεί η μάχη για την επιτυχία της απεργίας και συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «οργώνουν» αυτές τις μέρες τα δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπου οι εκπαιδευτικοί βιώνουν στην πράξη τα αποτελέσματα της υποτιθέμενης «κανονικότητας» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, η οποία κάθε άλλο παρά τέτοια είναι, αφού η υποστελέχωση (με κραυγαλέο το παράδειγμα της Ειδικής Αγωγής) και η απορρύθμιση λειτουργιών των σχολικών μονάδων (ειδικά στα νηπιαγωγεία) συναντώνται πολύ συχνά. Καλούν, λοιπόν, τους εκπαιδευτικούς να μην τηρήσουν στάση αναμονής απέναντι σε μια πολιτική που στο σύνολό της και στην Παιδεία, έχει δείξει τα αποτελέσματά της, καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανασφάλεια, στην εργασιακή περιπλάνηση, έως και στην απόλυση, ενώ την ίδια ώρα κάνει εκπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Το ΠΑΜΕ επισημαίνει την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα «από τα κάτω» σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο, του αγώνα με γνώμονα την πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων του 21ου αιώνα.

Αιχμές των εκπαιδευτικών μπροστά στην απεργία είναι η απαίτηση απόσυρσης των τροπολογιών και των Υπουργικών Αποφάσεων που πέρασε η κυβέρνηση το καλοκαίρι με γνώμονα την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού από τα σχολεία, ενώ απαιτούν, μεταξύ άλλων, μαζικούς και μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών. Θέτουν ακόμα θέμα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου, ενώ ειδική μνεία κάνουν της Ειδικής Αγωγής απαιτώντας να ανοίξουν και να στελεχωθούν άμεσα όλες οι δομές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμένουν κενά στα σχολεία μετά τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών (2024-10-11 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2018-03-01 00:00:00.0)
Ζητούν άμεσα ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών (2016-09-16 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα (2016-06-04 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ελλείψεις στις δομές Ειδικής Αγωγής (2014-11-01 00:00:00.0)
Μέτρα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών (2007-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ