Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Κάλεσμα στους «μεταρρυθμιστές εκσυγχρονιστές»...

Την πρόθεσή του να καλέσει όλες τις «μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις» να βρουν λύση στο «αδιέξοδο της χώρας» και να δημιουργήσουν ένα «νέο κίνημα», περιέγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι μόνο στην προοπτική ενός «νέου, μεγάλου κινήματος» είναι διατεθειμένος να «θυσιάσει» την αυτονομία του Ποταμιού. Εδωσε ένα πλαίσιο συνεργασιών, έξω από το εγχείρημα αναστήλωσης της κεντροαριστεράς που επιχειρήθηκε τους προηγούμενους μήνες μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας μάλιστα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Φοβάμαι ότι οι σύμβουλοι της κυρίας Γεννηματά την σπρώχνουν στην απομόνωση. Η πρότασή μας πάντως για εκκίνηση των διαδικασιών με κοινή συνέντευξη Τύπου ισχύει».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρ' όλο που εκτιμά πως υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν. Σημείωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν προεκλογικά, ενώ μετεκλογικά θα προσέλθει σε διάλογο με το νικητή τους, με βάση τις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις. Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ: «Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ που ίδρυσα το Ποτάμι να βρω θέση στις λίστες οποιουδήποτε άλλου κόμματος και αυτό αφορά το σήμερα, το αύριο, το πάντα. Η σχέση με τον κ. Μητσοτάκη είναι μια σχέση όπως θα έπρεπε να είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Πριν γίνει αρχηγός της ΝΔ, είχε πολλές, κοινές με το Ποτάμι, απόψεις, αλλά τώρα πλέον πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εκσυγχρονίσει το κόμμα του, κάτι το οποίο δεν διαφαίνεται για την ώρα. Η ΝΔ δεν θα γίνει μεταρρυθμιστικό κόμμα εκ μεταγραφής».

Τέλος, σημείωσε ότι το κύριο είναι να προωθηθεί με σταθερότητα η στρατηγική του κεφαλαίου, να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση», οι αναδιαρθρώσεις, να μην κινδυνεύσει η παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ