Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την 81η ΔΕΘ επισκέπτεται ο Δ. Κουτσούμπας

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo
Από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo
Την 81η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επισκέπτεται από χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (Αίθουσα C του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός», περίπτερο 8).

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 και το πόρταλ «902.gr».

Χτες το απόγευμα, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε αρχικά με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo και στη συνέχεια περιηγήθηκε στα περίπτερα. Επίσης, επισκέφθηκε τους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καρυπίδη», οι οποίοι στο πλαίσιο του αγώνα τους βρίσκονται καθημερινά έξω από τη ΔΕΘ και ενημερώνουν το λαό για τις διεκδικήσεις τους.

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo

Στη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα σχέδια διεθνοποίησης της έκθεσης, ανάπτυξης και ανάπλασης του υπάρχοντος χώρου. Επίσης, για τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της, που θεωρούνται τα καλύτερα της τελευταίας πενταετίας, αλλά και για τις κλαδικές εκθέσεις και τη διευρυμένη λειτουργία του εκθεσιακού κέντρου, που υπερβαίνει τις 250 μέρες το χρόνο.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΘ - Helexpo, επιστημονικό, διευθυντικό, διοικητικό, όλους τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι δίνουν και την ψυχή τους μαζί με την πνευματική χειρωνακτική τους δύναμη και σε αυτούς στηρίζεται ουσιαστικά όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται, μέσα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες, με την οικονομική κρίση σε εξέλιξη.

Τόνισε ότι η οικονομική κρίση «δεν πρόκειται να ξεπεραστεί άμεσα, ούτε μακροπρόθεσμα, σε όφελος των εργαζομένων, εφόσον δεν γίνονται ριζικές αλλαγές στις δομές του κράτους, της κοινωνίας συνολικά». Αναφέρθηκε στην αντίληψη του ΚΚΕ για τη λειτουργία της ΔΕΘ ως ενιαίου δημόσιου φορέα, που στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το «νέο παραγωγικό μοντέλο» και τον «οδικό χάρτη» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ανέφερε: «Θεωρούμε ότι είναι ξεπερασμένες συνταγές, έχουν δοκιμαστεί, πιστεύουμε ότι είναι στην ίδια πεπατημένη με προηγούμενες επιλογές».

Αναφέρθηκε στην εκτίμηση του Κόμματος ότι δεν θα υπάρξει ανάκαμψη, ανάπτυξη πραγματική. Οπως είπε, «μπορεί να υπάρξει μια μικρή ανάκαμψη σε κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά θα είναι μικρή και πολύ περισσότερο θα είναι για κάποιους μονοπωλιακούς ομίλους, για μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν θα είναι συνολικά για όλους τους κλάδους, θα αφορά μόνο ορισμένους. Και φυσικά, τα υποζύγια θα εξακολουθούν να είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, που δεν πρόκειται να ανακάμψουν ούτε με αυτή τη μικρή ανάκαμψη. Εντάξει, τα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια ή σε ακραίες καταστάσεις μπορεί να βρεθούν και να δοθούν».

Στάθηκε ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι «ακριβώς αυτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι που δύσκολα θα ανακάμψουν και θα έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Η πολιτική που ασκείται στον τομέα της οικονομίας αφορά λίγες επιχειρήσεις, μεγάλες επιχειρήσεις. Κάποιες μεσαίες μπορεί να ακολουθήσουν το δρόμο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης, σε κάποιους κλάδους, όμως η πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων θα φυτοζωεί, και αρκετές ακόμα θα πάνε για λουκέτο».

Στα περίπτερα της Εκθεσης

Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία στελεχών και μελών του ΚΚΕ, ξεναγήθηκε σε περίπτερα της ΔΕΘ.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκε στο θεματικό περίπτερο των νέων τεχνολογιών, όπου εκτίθενται ευρεσιτεχνίες πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, από αναπηρικά αμαξίδια μέχρι συσκευές για τη μέτρηση της ακτινοβολίας, ψηφιακές τεχνολογίες που διευκολύνουν την πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων, ηλεκτροκίνητα οχήματα και μη επανδρωμένα αεροχήματα, ακόμα και μια δεξαμενή για την προσομοίωση του τσουνάμι, με σκοπό τη μελέτη του φαινομένου.

Στη στάση που έκανε στο χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με προσωπικό του Σώματος, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσής του με έμψυχες δυνάμεις, υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό.

Επίσης, επισκέφθηκε το περίπτερο της Ρωσίας, που είναι η τιμώμενη χώρα της 81ης ΔΕΘ, το περίπτερο της Κύπρου, το θεματικό περίπτερο της Ενέργειας, καθώς και το περίπτερο του ραδιοφωνικού σταθμού του «Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων», όπου συνομίλησε με δημοσιογράφους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην έκθεση «Comic Con» (2024-05-18 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη ΔΕΘ (2022-09-08 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη ΔΕΘ (2022-09-07 00:00:00.0)
Την 81η ΔΕΘ επισκέπτεται ο Δ. Κουτσούμπας (2016-09-15 00:00:00.0)
Είπε «όχι» στη ΔΕΘ (2008-08-20 00:00:00.0)
Μειώνεται ο αριθμός των μικρομεσαίων εκθετών (2004-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ