Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Κατάληψη υπό την ηγεσία 12χρονων

ΜΠΑΝΓΚΟΝΓΚ.-

Συνεχίζεται η κατάληψη ενός νοσοκομείου από τους ένοπλους αντάρτες που ανήκουν στην οργάνωση «Στρατό του Θεού», όπως δηλώνουν, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, που δεν είναι άλλα από το να δοθεί από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης καταφύγιο - άσυλο στους μαχητές της οργάνωσης, αλλά και στους πολίτες που ανήκουν στη φυλή Καρέν, για να σωθούν από την επέλαση του στρατού της Μιανμάρ, πρώην Βιρμανίας. Οι ένοπλοι έχουν επίσης ζητήσει από την Ταϊλάνδη να σταματήσει να βοηθάει το στρατό της Μιανμάρ να επιτίθεται εναντίον τους.

«Οι αρχές της Ταϊλάνδης έλαβαν γνώση των αιτημάτων μας, αλλά δεν τα αποδέχτηκαν», δήλωσε ένας εκ των ενόπλων, ο οποίος μιλώντας τηλεφωνικά, μέσα από το νοσοκομείο, σε τηλεοπτικό σταθμό, συστήθηκε ως «Κνούι». Πάντως οι αντάρτες έχουν απελευθερώσει δεκάδες ομήρους - πάνω από 50 - κυρίως ηλικιωμένους και μία έγκυο γυναίκα, κυρίως για ανταλλαγή φαγητού, αλλά και μετά τη δήλωση του αρχηγού του στρατού της Ταϊλάνδης ότι διέταξε τα στρατεύματά του να σταματήσουν το βομβαρδισμό της βάσης των ανταρτών στα σύνορα της Μιανμάρ. Από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε γνωστό ότι περίπου 700 άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι περίπου 200 βρίσκονται σε δωμάτια που είναι υπό τον άμεσο έλεγχο των ενόπλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ένοπλοι ανήκουν στην «Εθνική Ενωση Κάρεν της Μιανμάρ», μία οργάνωση που έχει ως ηγέτες δύο δωδεκάχρονα δίδυμα αδέλφια, που θεωρείται ότι έχουν υπερφυσικές ικανότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ