Παρασκευή 10 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Η Συνομοσπονδία δεν οδηγεί σε δίκαιη, βιώσιμη λύση

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από τη δολοφονία των Ελληνοκυπρίων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως η «θυσία τους, όπως και των άλλων μαρτύρων του κυπριακού αγώνα, απαιτεί δικαίωση».

Και συνεχίζει: «Η κινητικότητα που παρατηρείται στο μεγάλο εθνικό θέμα της Κύπρου, από τους ηθικούς αυτουργούς της Κυπριακής τραγωδίας, με την προώθηση σχεδίων για Συνομοσπονδία ή συγκεκαλυμμένη Συνομοσπονδία, δεν οδηγεί σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Οι όποιοι θιασώτες της πολιτικής του άνευ όρων διαλόγου, ας αντιληφθούν επιτέλους ότι το μόνο που επιτυγχάνουν, είναι να ανοίγουν την όρεξη του στρατιωτικοπολιτικού κατεστημένου της Αγκυρας και των πειθήνιων οργάνων του στην κατεχόμενη Κύπρο

Στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν φίλοι και σύμμαχοι, μόνο συμφέροντα. Το Κυπριακό δεν είναι ενδοκοινοτικό πρόβλημα. Είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Κατά συνέπεια δε νοείται δίκαιη και βιώσιμη λύση, όσο θα παραμένει στη Μεγαλόνησο, έστω κι ένας στρατιώτης του «Αττίλα». Δίκαιη και βιώσιμη λύση, μπορεί να υπάρξει μόνο με την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων από την Κύπρο και με διασφάλιση της εδαφικής ενότητας και ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ