Παρασκευή 10 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... χαλάρωση

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑ ΚΑΛΑ, ούτε καν αυτά τα ελάχιστα, που θέλει να εξαγγείλει ο Κώστας Σημίτης, από το βήμα της ΔΕΘ, στις αρχές του Σεπτέμβρη, δεν του προκύπτουν; Οι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας λένε ότι είναι αδύνατον να στηριχτούν μέτρα «οικονομικής χαλάρωσης».

Οπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, αναμένεται «χαλάρωση» στο περίφημο «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης. Κι όχι απλά χαλάρωση, μιλάμε για πολλές ρυτίδες. Και ξέρετε, αυτά τα ...πρόσωπα δύσκολα παίρνουν από «λίφτινγκ», όσο κι αν το θέλουν οι κυβερνώντες.

ΤΟ ΟΤΙ μετράνε όπως θέλουν και «μαγειρεύουν» κατά πώς τους συμφέρει τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα όσον αφορά στην ανεργία δεν είναι, βέβαια, κάτι άγνωστο! Φαίνεται, όμως, ότι το παράκαναν αυτή τη φορά και ήταν καιρός να εκτεθούν λίγο παραπάνω με την ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΕΣΥΕ.

Φαίνεται πως δεν τους έφθανε η παραχάραξη που έκαναν, μετρώντας τους ανέργους με βάση μόνον τα στοιχεία όσων παίρνουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, που αντικειμενικά μειώνει τα ποσοστά, άρχισαν να νοθεύουν και τις έρευνες τώρα!

Γενικά, φαίνεται ότι αρέσκονται στην κυβέρνηση να διαμορφώνουν μια ψεύτικη πραγματικότητα, ή μια πραγματικότητα - μακέτα. Το κακό είναι, όμως, ότι θέλουν να την πιστέψουμε κιόλας. Μια φορά, όσα στοιχεία και αν «μαγειρέψουν», η ανεργία - σας βεβαιώνουμε - δεν πρόκειται να μειωθεί. Το εγγυάται αυτό η κυβερνητική πολιτική, που συνεχίζεται, άλλωστε, με τις ιδιωτικοποιήσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της «Ολυμπιακής» που επέρχεται. Απολύσεις θα έχουμε κι εκεί.

ΕΝΤΑΞΕΙ, δε θα προχωρήσει σε νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε χτες ο υφυπουργός Φίλιππος Πετσάλνικος. Δεν πρέπει, όμως, κάποτε να μπει κι ένα τέλος στα «παιγνιδάκια», που παίζει μ' αυτό το θέμα η Ευρωπαϊκή Ενωση, απειλώντας με πρόστιμα; Ας κάνουν, λοιπόν, κάτι γι' αυτό. Εκτός πια, αν θέλουν, για τους δικούς τους λόγους, να κρατιέται «ζεστή» αυτή η ιστορία και κατά καιρούς να απασχολεί την επικαιρότητα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ