Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια των Συνδικάτων

Η πορεία στο Βόλο
Η πορεία στο Βόλο
Σε Χαλκίδα, Νάουσα, Βόλο, Πρέβεζα και Κατερίνη ολοκληρώθηκαν χτες τα συλλαλητήρια των Συνδικάτων που έγιναν σε όλη τη χώρα, με βάση το πλαίσιο που συνυπογράφουν περισσότερες από 510 συνδικαλιστικές οργανώσεις για οργάνωση της πάλης με αιχμή το μέτωπο των Συμβάσεων.

Στο Βόλο, τα 13 σωματεία που συνυπέγραψαν το κείμενο των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων συγκρότησαν μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία. Απόφαση στήριξης της πρωτοβουλίας πήραν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου M. Σελέκος και ο αντιδήμαρχος X. Μόσχος, που συμμετείχαν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό της Χρυσούλας Τασολάμπρου, ταμία του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και ακολούθησαν η Σμαράγδα Λιάτσικου, πρόεδρος του σωματείου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και ο Θύμιος Πατσαρίσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Την κεντρική ομιλία έκανε η Εύη Καρυδάκη, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Στη Χαλκίδα, τα πρωτοβάθμια σωματεία που στήριξαν το κάλεσμα και την Πρόταση Νόμου των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων οργάνωσαν το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θέμος Βασιλείου, ενώ στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Νηρέα», Σπύρος Λοξός. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην Πρέβεζα, η συγκέντρωση έγινε στο Θεοφάνειο μετά από κάλεσμα των σωματείων ΟΤΑ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οδηγών, Συνταξιούχων και Οικοδόμων. Μίλησε ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο και στο λιμάνι της πόλης.

Στην Κατερίνη, η συγκέντρωση έγινε στο Συντριβάνι και από εκεί ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη Νάουσα, τέλος, άνεργοι και εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους διαδήλωσαν στην πόλη, μετά από συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ