Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο Ι. Φωτήλας

Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ο βουλευτής Ι. Φωτήλας, ο οποίος με προηγούμενες δηλώσεις του είχε ζητήσει προσχώρηση του μορφώματος στη ΝΔ, καλώντας την ηγεσία να σκεφτεί το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «να βάλουμε τα προγράμματα στο τραπέζι, να τα συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε συμφωνία», καθώς «αυτό που υπάρχει τώρα είναι αυτοκτονικό. Εγώ δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω πολιτικά»...

Ακολούθησε επιστολή του Στ. Θεοδωράκη προς τον πρόεδρο της Βουλής, ότι ο βουλευτής Φωτήλας, τίθεται εκτός ΚΟ του Ποταμιού.

Είχε προηγηθεί και δήλωση του Π. Αβραμίδη, γραμματέα Οργανωτικού Εργου του μορφώματος, ότι το Ποτάμι δεν τρώει ...κουτόχορτο. Ο ίδιος εξηγούσε: «Οταν ένας βουλευτής μέλος μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου την μια μέρα στην συνεδρίαση της ΚΟ υποστηρίζει ότι το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο χωρίς διαφοροποιήσεις και την άλλη μέρα αφού πρώτα συναντά συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, δηλώνει ότι "σκέφτομαι να πάω στην ΝΔ", τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Από την πλευρά του, ο Ι. Φωτήλας μιλά για «πρακτική της λάσπης».

Θα διαπραγματευτούμε την επομένη των εκλογών

Ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας πρόσφατα στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», ερωτώμενος αν το Ποτάμι θα στηρίξει στην επόμενη βουλή τη ΝΔ, είπε: «Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε στη βάση μιας συναλλαγής (...) Εχουμε όμως μια μικρή λίστα για όλα αυτά που έχει ανάγκη η χώρα και αυτό θα είναι το μόνο που θα διαπραγματευθούμε την επόμενη μέρα των εκλογών».

Στο μόρφωμα υπάρχουν παράγοντες όπως οι λεγόμενοι «Μεταρρυθμιστές» του Σπ. Λυκούδη που δεν καλοβλέπουν ένα κομπρεμί με ΝΔ. Ο ίδιος ο Σπ. Λυκούδης έλεγε χτες ότι δεν έχει πρόθεση να πάει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, «δεν είναι κάτι περισσότερο από μια διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ», αλλά όντως συζητά «κατά πόσο είναι ρεαλιστικό ένα σχέδιο συγκρότησης εξαρχής του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς».

Στελέχη του Ποταμιού έλεγαν χτες προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο Ι. Φωτήλας ήταν από καιρό σε «ανοιχτή γραμμή» και σε «συμφωνία» με τη ΝΔ. Ωστόσο, υπήρξαν και στελέχη που ανέφεραν ότι «η πρακτική των διαγραφών δείχνει ότι είναι ένα κόμμα σε ταραχή» και πως ενώ «ξεκίνησε ως ενδιαφέρουσα πρόταση, τώρα φαίνεται ότι του λείπει η στρατηγική και η λειτουργία». «Αυτό δείχνει ότι το Ποτάμι δεν έχει μέλλον, δεν θα πάει μακριά», έλεγαν χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2019-01-26 00:00:00.0)
Συνέδριο διεργασιών (2018-11-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τη ΝΔ για «υφαρπαγή βουλευτών» (2016-10-22 00:00:00.0)
Μαγειρέματα... (2016-02-25 00:00:00.0)
Τρέχει να δρομολογήσει κομπρεμί και να στηρίξει αναδιαρθρώσεις (2016-02-02 00:00:00.0)
«Τρέχουν» οι διεργασίες ανασύνθεσης της σοσιαλδημοκρατίας (2014-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ