Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ
Κατέθεσε και ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος»

Με την κατάθεση του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θ. Αναστασιάδη, συνεχίστηκε χτες η εξέταση μαρτύρων από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Οπως ήταν αναμενόμενο, και η χτεσινή διαδικασία εξελίχθηκε σε ένα τηλεοπτικό «σόου», με τα αστικά κόμματα να αντιπαρατίθενται στο «βολικό» πεδίο της διαπλοκής. Σε αυτήν την εξέλιξη συνέβαλαν και απαντήσεις του μάρτυρα, ενώ και από αυτή την εξέταση προέκυψαν στοιχεία για την ευνοϊκή μεταχείριση των τραπεζών προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, τα δάνεια του «Πρώτου Θέματος» ανέρχονται στα 44 εκατ. ευρώ. Ο εκδότης αρχικά δήλωσε πλήρη άγνοια για τις δανειοδοτήσεις της επιχείρησης, ενώ εξέφρασε απορία που κλήθηκε από την Επιτροπή, αφού είναι «ένας απλός δημοσιογράφος και ένας απλός μικρομέτοχος», αν και τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή έδειξαν ότι είναι ο μεγαλομέτοχος, έχοντας στην κατοχή του το 44%. Ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι η συνολική δανειοδότηση της επιχείρησης ανέρχεται στο συγκεκριμένο ποσό, ενώ δήλωσε ότι όλα τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από τις τράπεζες στην Επιτροπή, από τα 44 εκατ. ευρώ τα 28 εκατ. περίπου χαρακτηρίζονται επισφαλή δάνεια, επειδή δόθηκαν στην εταιρεία του «Πρώτου Θέματος», χωρίς να εξασφαλιστούν σίγουρες εγγυήσεις.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και χτες οι κόντρες μεταξύ των αστικών κομμάτων, αντανακλώντας και ανταγωνισμούς μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων στα ΜΜΕ. Βουλευτές των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, προφανώς και για να «οξύνουν τα πνεύματα», δίνοντας την κατάλληλη πάσα στην κυβέρνηση για να ξεκινήσει η «βολική» αντιπαράθεση, έκαναν νύξεις προς τον εκδότη περί στοχοποίησης της εφημερίδας του από την κυβέρνηση κ.ά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η εφημερίδα του αντιμετωπίζει «πολιτικό διωγμό από θεσμικά και παρακρατικά κέντρα», για να αντιδράσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ