Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δηλώνει «καταλληλότερη» για τους στόχους του κεφαλαίου

Να απαξιώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα σπεύδει η ΝΔ, στην προσπάθειά της να εμφανιστεί η ίδια ως ικανότερη να «τρέξει» αναδιαρθρώσεις για την αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας και τη διεύρυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση της ανακύκλωσης των ίδιων αναξιόπιστων πολιτικών δεν μπορεί να κάνει κανένα νέο ξεκίνημα», ενώ κατηγόρησε ανάμεσα στα άλλα τον πρωθυπουργό ότι «διατηρεί αμετανόητους κρατιστές, που δήθεν θα υπέβαλλαν την παραίτησή τους λόγω των αποκρατικοποιήσεων».

Στον ίδιο πλαίσιο, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Ν. Δημοκρατίας, Ολγα Κεφαλογιάννη, και η τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, με κοινή τους ανακοίνωση σημείωσαν ότι «ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ιδεοληψία ούτε την ανικανότητα της κυβέρνησης», εστιάζοντας σε θέματα που καίνε τους επιχειρηματικούς ομίλους όπως «η μεγάλη καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου, στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του ιδιωτικού χρέους, η χαμηλή απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις» και δίνοντας το στίγμα των όσων είναι διατεθειμένοι να κάνουν για την «αγορά (που) ακόμα περιμένει τη νομοθεσία για τη διευκόλυνση της αδειοδότησης των επενδύσεων, την ελάφρυνση του διοικητικού φόρου και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον ανταγωνισμό» και το δικό τους «σωστό μείγμα πολιτικής με χαμηλότερη φορολογία, στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο περιοδεία στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων, στην Κρήτη, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων «με εκπροσώπους επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων», ώστε να τους παρουσιάσει τη «Συμφωνία Αλήθειας», το σχέδιο δηλαδή της ΝΔ για την καπιταλιστική ανάκαμψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ