Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προσκαλεί σε άμιλλα την ΚΟ Αττικής

Στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Αττικής.

Το κείμενο - πρόσκληση που απέστειλε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ξεκινά και κλείνει με τους στίχους του πολυτραγουδισμένου «Εστειλα στο Κόμμα», που περιλαμβάνεται στον κύκλο τραγουδιών «Γράμματα από τη Γερμανία», του Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους Φώντα Λάδη.

Αναλυτικά αναφέρει:

«"Εστειλα στο Κόμμα,

δέκα μάρκα ακόμα.

Μη γράψουν τ' όνομά μου,

μόνο τ' αρχικά μου....."

Αναπτύσσουμε την κομμουνιστική άμιλλα και πρωτοβουλία με αυταπάρνηση. Για να βγει το ΚΚΕ πολλαπλά ενισχυμένο και από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει την πάλη κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την ανατροπή, την εργατική - λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό!

Η άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις στηρίζεται στους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το Κόμμα μας με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στην 100χρονη Ιστορία του. Η άμιλλα αποτελεί κομμουνιστική σχέση και κινητήρια δύναμη για τη γενική επιδίωξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιτευγμάτων, μακρά παράδοση του κομμουνιστικού κινήματος, χαρακτηριστικό της αυριανής νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας που θα χτίσουμε. Ταιριάζει απολύτως με την πορεία του Κόμματος προς τα 100 χρόνια του και με τις εκδηλώσεις τιμής που θα πραγματοποιηθούν για τον Μεγάλο Οχτώβρη και τους μπολσεβίκους.

Στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Αττικής.

"...Οχι πως φοβάμαι,

τι εργάτης θα 'μαι

για τόσα όμως δεν κάνει

να χαλάν μελάνι.

Τα πολλά σαν πάρτε,

τ' όνομά μου βάλτε,

και πλάνο και τομέα

και με κεφαλαία".

Με συντροφικούς χαιρετισμούς, η ΚΟ Κ. Μακεδονίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ