Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Αλλο ένα επεισόδιο του σίριαλ σήμερα στη Βουλή

Συνέρχεται σήμερα η λεγόμενη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, σε άλλο ένα επεισόδιο του χιλιοπαιγμένου σίριαλ συγκρότησης του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειών, όπου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, συντηρώντας άλλη μια αποπροσανατολιστική για το λαό κοκορομαχία, προσπαθούν ταυτόχρονα να μετακυλήσουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη μη συγκρότησης του οργάνου, αλλά και γενικότερα της διατήρησης ενός δευτερεύοντος μετώπου, σε σχέση με τα «μεγάλα» ζητούμενα του κεφαλαίου που απαιτεί «συναίνεση».

Ηδη από προχτές το βράδυ, ο Ν. Παππάς διακίνησε δήλωσή του ότι «υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και τη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ, η Βουλή μετέφερε στο ΕΣΡ όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον, όπως έχουν κάνει ήδη κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στη ΝΔ πήραν την πάσα και με συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Κ. Τσιάρας, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της, Ν. Δένδιας, αφού μίλησαν για «διαφαινόμενη αποτυχία» της σημερινής διάσκεψης, «με ευθύνη της κυβέρνησης», είπαν ότι η ΝΔ είναι διατεθειμένη να ομονοήσει στη συγκρότηση ΕΣΡ αν η κυβέρνηση συμφωνήσει: Να καταργηθεί η πρόβλεψη περί μόνο 4 τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθούν ρητά, μόνο στο ΕΣΡ, τόσο η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών, όσο και οι λοιπές αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, θα καταργήσει το άρθρο 2Α του νόμο Παππά, το οποίο σήμερα έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ. Τέλος, το ΕΣΡ να στελεχωθεί καθ' ολοκληρία από «προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας» και όχι κομματικά στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ