Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με χέρια σταυρωμένα

Από το χαιρετισμό του Βασίλη Σταμούλη, προέδρου της ΟΕΚΙΔΕ

Ο Βασίλης Σταμούλης
Ο Βασίλης Σταμούλης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη όχι μόνο για τη σημερινή απαγόρευση των κινητοποιήσεων, όπως άλλωστε έχουν κάνει και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και γιατί αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία αναστολή στην καταστολή και στη χειραγώγηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Είναι γελασμένοι κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, εάν νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Οτι θα δώσει «γη και ύδωρ» στα γεράκια του πολέμου. Οτι θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας κρέας για τα κανόνια τους. Εχουμε τεράστια πείρα. Η εργατική τάξη, τα συνδικάτα, πρέπει να πρωταγωνιστήσουν μαζί με τους άλλους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, έστω να μη ματώσουν οι εργάτες της χώρας μας για ξένα συμφέροντα.

Ξέρουμε ότι οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι η άλλη όψη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αυτής που ζούμε στους χώρους δουλειάς με τη βαθιά εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανεργία. Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και εκμετάλλευση έχουν κοινό παρονομαστή, το ξεζούμισμα των λαών για την ανάπτυξη των κερδών των καπιταλιστών. Σηκώνουμε τη σημαία των δικών μας συμφερόντων. Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

Ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι συμμετέχουν στον τσακωμό για το μοίρασμα των αγορών και των ενεργειακών δρόμων. Τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας του ήρθε να προωθήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος. Οι διευκολύνσεις που τους παρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι με σκοπό να αντλήσει οφέλη για τους ντόπιους ομίλους, γι' αυτούς είναι τα ανταλλάγματα, είτε η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση, είτε από την όποια ρύθμιση του χρέους.

Οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων έχουμε εμπειρία από τη διείσδυση του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια, που βαπτίστηκε ως «εθνικό συμφέρον». Οι βιομήχανοι αναβαθμίστηκαν, γέμισαν τα σεντούκια τους από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης εδώ και στις γειτονικές χώρες.

Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Δράση των εργαζομένων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για το ΠΑΜΕ, σημαίνει δράση ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό σε κάθε χώρα. Δυναμώνουμε την ταξική - διεθνιστική αλληλεγγύη, καταδικάζουμε και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Απαιτούμε την άμεση άρση της αναστολής λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης στην Τουρκία.

Η δουλειά του κάθε συνδικάτου από αύριο το πρωί, του καθένα μας για την επιτυχία της απεργίας, εξασφαλίζει ότι είμαστε σε ετοιμότητα ακόμα κι αν φέρουν τα μέτρα νωρίτερα από τις 8 Δεκέμβρη. Ούτε συναίνεση. Ούτε απογοήτευση. Δεν δεχόμαστε αυτή τη ζωή. Πρέπει να είναι καθολική η συμμετοχή στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη όσο και στις 24 Νοέμβρη για το δημόσιο τομέα. Να αποτελέσουν βήμα μπροστά για την κλιμάκωση της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ