Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Προτείνει συνεργασία των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων»

Τη θέση της για συνεργασία όλων των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», ανέπτυξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό «Σκάι».

«Δεν είναι λύση η διακυβέρνηση από ένα κόμμα με ένα άλλο συμπλήρωμα (...) Πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης ότι μπορεί μόνος του;» διερωτήθηκε και κάλεσε σε αλλαγή των συσχετισμών στις επόμενες εκλογές, ενισχύοντας το κόμμα της, ώστε να διαπραγματευθεί από καλύτερη θέση το ρόλο του στην αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος.

Σε άλλο σημείο, χαρακτήρισε σημαντική την έλευση Ομπάμα, αλλά πρόσθεσε «θα πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να περιμένουμε τον μάγο με τα δώρα και ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί και να ζητήσει την κοινωνική συναίνεση πάνω σε ένα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Δηλαδή, συναίνεση πάνω στα προτάγματα του κεφαλαίου για διεύρυνση της κερδοφορίας του.

Παραπέρα, προσπάθησε να υποβαθμίσει τη διαφοροποίηση Βενιζέλου στο θέμα του ΕΣΡ - όπως και σε άλλα, όπου ο τ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει διαφοροποιήσεις - υποστηρίζοντας η Φώφη Γεννηματά ότι επρόκειτο για «παρεξήγηση» που δεν αφορά κανέναν...

Τέλος, επανέλαβε ότι το όχημα της συνεργασίας για την Κεντροαριστερά είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και πρόσθεσε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές για όποιους αποδέχονται αυτήν την προοπτική. «Οσοι ήταν κάποτε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ το ηθικό είναι να συνταχθούν με την προσπάθειά μας», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ