Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Αγωνία να μη χαθεί το «momentum» για την αστική τάξη

Με τη «βεντάλια» των ζητημάτων που ιεραρχεί ψηλά η αστική τάξη ανοιχτή, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης αξιοποιούν τη συγκυρία μετά την επίσκεψη Ομπάμα και τους ανταγωνισμούς στην Ευρωζώνη για να υπερασπιστούν ως «εθνική αναγκαιότητα» την επίσπευση του αντιλαϊκού τους έργου και την πίεση για γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης», που συνοδεύεται με νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Χαρακτηριστική είναι η χτεσινή τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη σε συνέντευξη στο ρ/σ «Real», που είπε ότι «προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων μας είναι να τρέξουμε να ολοκληρώσουμε τη 2η αξιολόγηση», προσθέτοντας ότι μετά την επίσκεψη Ομπάμα «αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να αξιοποιήσουμε το momentum, τη συγκυρία. Να εξασφαλίσουμε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στο EuroWorking Group στις 28 Νοεμβρίου, έτσι ώστε στις 5 Δεκεμβρίου να έχουμε μαζί με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους».

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Πρακτορείο», ξανασέρβιρε το παραμύθι ότι οι κόντρες ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη στο εσωτερικό της ΕΕ για το καταλληλότερο μείγμα για την καπιταλιστική ανάκαμψη μπορούν να σημάνουν κάτι καλό για το λαό, μιλώντας για «ανακατατάξεις στο εσωτερικό» της ΕΕ, «απομόνωση των δυνάμεων που εμμένουν στην ασφυκτική δημοσιονομική πολιτική», «θετικά βήματα που προσπαθεί να κάνει η Κομισιόν» και για «παράθυρο χαλάρωσης της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής». Ταυτόχρονα, επικρότησε τη στάση της ΝΔ λέγοντας πως «είναι πολύ θετική η μεταστροφή της ΝΔ σχετικά με το χρέος. Ακουσα και το πρωί τη δήλωση της κας Μπακογιάννη σχετικά με τη δήλωση του Σόιμπλε, όπου η ίδια αναφέρεται στην εθνική υπόθεση της ρύθμισης για το χρέος (...) Θα δούμε αν θα έχει διάρκεια αυτή η μεταστροφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ