Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εικόνες από το μέλλον!

Στον πρόλογο της έκδοσης σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Ο Οκτώβρης του 1917 και η διαδικασία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης απέδειξαν για πρώτη φορά στην ιστορία πως οι εργαζόμενοι μπορούν να παράγουν τον πλούτο, να δημιουργούν και να ευημερούν δίχως καπιταλιστές...».

Σε άλλο σημείο γίνεται εκτενής αναφορά στην ανατροπή του σοσιαλισμού και την αντεπανάσταση, υπογραμμίζοντας ότι «με την επικράτησή της, δεν εξαλείφθηκε η πάλη των τάξεων. Δεν εξαλείφθηκε η σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική, όπως διατείνονται οι διάφοροι ιδεολογικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, οι οπαδοί του "τέλους της ιστορίας". Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κανένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα δεν εδραιώθηκε μια κι έξω στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οπως η ανθρωπότητα δε σταμάτησε στην εποχή των σπηλαίων, στην εποχή των δούλων και στην εποχή των δουλοπάροικων, έτσι δε θα σταματήσει και στην εποχή της μισθωτής σκλαβιάς. Η Οκτωβριανή Επανάσταση και το ιστορικό αποτέλεσμά της δεν αποτελούν απλώς ένα μεγάλο γεγονός του παρελθόντος. Τηρουμένων των αναλογιών, το παράδειγμα της σοσιαλιστικής επανάστασης του 1917 αποτελεί μια "εικόνα από το μέλλον"...».

Ο πρόλογος κλείνει με τη φιλοδοξία το ημερολόγιο «ν' αποτελέσει την αφετηρία για τη γνωριμία με το παράδειγμα της εργατικής επανάστασης που κατάφερε να νικήσει. Με την πρώτη προσπάθεια στην ιστορία της ανθρωπότητας να περάσει ένα μέρος της από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα σε μια ανώτερη κοινωνία, στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ