Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ
Ολοκληρώθηκε η Εξεταστική, συντάσσεται το πόρισμα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον το «έργο» της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, μέλος της Επιτροπής, έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει ξεχωριστό πόρισμα στην Εξεταστική Επιτροπή. Οπως τόνισε, δεν μπορεί να αφήνεται εκτός το δάσος, που είναι τα δεκάδες δισ. των «κόκκινων» δανείων των επιχειρηματικών ομίλων, και να αναδεικνύεται μόνο το δέντρο, από το περιορισμένο πεδίο δράσης της Επιτροπής.

Τόνισε ότι στο πόρισμα του ΚΚΕ θα αναδεικνύεται, βέβαια, η σύμφυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ως καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος με το κεφάλαιο, η οποία αποδείχθηκε με την αμέριστη στήριξη των τραπεζών προς τους επιχειρηματικούς ομίλους με ευνοϊκή χρηματοδότηση, χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις, την ίδια στιγμή που τα στεγαστικά δάνεια που αφορούν κυρίως τα λαϊκά στρώματα, ήταν ενυπόθηκα με υψηλά επιτόκια και τώρα απειλείται κόσμος με ξεσπίτωμα.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που όχι μόνο εξυπηρετεί στο ακέραιο τα δάνειά του, αλλά έχει και ως εμπράγματη εγγύηση την ακίνητη περιουσία του. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση το ΚΚΕ να τσουβαλιαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ως πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου δανειοδοτήθηκαν από τις τράπεζες ουσιαστικά χωρίς πραγματικές εγγυήσεις, τα δάνειά τους είναι «κόκκινα» και όπως έχει γίνει καθαρό από τους εκπροσώπους τους κατά την κατάθεσή τους στην Επιτροπή, δεν πρόκειται ουδέποτε να αποπληρωθούν.

Να σημειωθεί ότι χτες η Επιτροπή κλήθηκε να αποφασίσει για το αν θα πρέπει να κλητευθούν και άλλοι μάρτυρες, όπως ο δημοσιογράφος Αρ. Δαβαράκης λόγω των δημοσιευμένων ισχυρισμών του ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, χρηματοδοτεί ιστοσελίδα που διαχειριζόταν, προκειμένου να περνάει την κυβερνητική «γραμμή». Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν 11 κατά της κλήτευσης και 10 υπέρ, με τις ψήφους των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ ψήφισε «λευκό».

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος συντάχθηκε με το «υπέρ» και μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποχώρησε από την Επιτροπή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ