Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 86,06% η κάλυψη του πλάνου πανελλαδικά

Στη μάχη της υπερκάλυψης με οδηγό την πείρα από την πανεξόρμηση με τις Θέσεις για το 20ό Συνέδριο

Το 86,06% του πανελλαδικού πλάνου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης καλύφθηκε με το πρόσφατο, 8ο κατά σειρά «κλείσιμο» της Δευτέρας 19/12. Το ποσοστό αυτό φέρνει το Κόμμα σε τροχιά υπερκάλυψης στην τελική ευθεία της μάχης. Αλλωστε, ήδη δύο Οργανώσεις Περιοχής (Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου) έχουν υπερκαλύψει το πλάνο τους κι άλλη μία (η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης) είναι μια ανάσα από την υπερκάλυψη.

Τώρα, όλες οι Οργανώσεις, τόσο του ΚΚΕ όσο και της ΚΝΕ, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους ώστε να πιάσουν τους στόχους τους. Στα χέρια μας άλλωστε έχουμε από την Κυριακή 18/12 άλλο ένα όπλο που συμβάλλει καθοριστικά στο άνοιγμα της συζήτησης για την ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού: Τις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριό μας, με σύνθημα «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό».

Η μεγάλη επιτυχημένη πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», με το ειδικό ένθετο των Θέσεων, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, αναδεικνύει υπαρκτά, αναξιοποίητα περιθώρια για τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. Το καλό σχέδιο, η μαχητικότητα, η αισιοδοξία, η ουσιαστική και σε βάθος πολιτική συζήτηση, που έφεραν τη μεγάλη διακίνηση των Θέσεων, πρέπει να αξιοποιηθούν ως παραδείγματα και για τα καλύτερα αποτελέσματα στην Οικονομική Εξόρμηση. Κάθε Οργάνωση έκανε ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα τις τελευταίες μέρες με τον «Ριζοσπάστη», συζητώντας με πλήθος εργαζομένων για να προμηθευτούν τις Θέσεις. Σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να επανέλθουμε με το κουπόνι στο χέρι και να συζητήσουμε τόσο για τη μελέτη των Θέσεων της ΚΕ, όσο και για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την άμιλλα των Οργανώσεων, στην πρώτη θέση παραμένει η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, η οποία και έχει υπερκαλύψει το πλάνο της φτάνοντας στο 106,78%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΚΟ Πελοποννήσου, που επίσης υπερκάλυψε με ποσοστό 100,55%. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 99,46%.

Ακολουθούν οι ΚΟ: Θεσσαλίας με 91,64%, Κρήτης με 88,45%, Αιγαίου με 86,89%, Αττικής με 86,42%, Εξωτερικού με 85,92%, Δυτ. Μακεδονίας με 83,40%, Κεντρ. Μακεδονίας με 80,01%, Ηπείρου με 75,26% και Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 75,04%. Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 81,59%, ενώ η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 76%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ