Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Ολοκληρώθηκαν εργασίες αναβάθμισης του αεροπορικού της σκέλους

Σε αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεών τους στη Σούδα προχωρούν οι αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο φόντο κλιμακούμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Εργασίες που γίνονται, φυσικά, με τις ευλογίες και της ελληνικής κυβέρνησης, στην πρεμούρα της εγχώριας αστικής τάξης συνολικά να υπηρετήσει ακόμα πιο ενεργά τους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα, προσδοκώντας γεωστρατηγική της αναβάθμιση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται αρμοδίως, σε αχρησιμοποίητες μέχρι πρότινος ζώνες του αεροδρομίου που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί στη Σούδα, έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα εργασίες αναβάθμισης, ύψους 13 εκατ. δολ. για επέκταση της ζώνης στάθμευσης αεροσκαφών τους, κατασκευή ενός αποθηκευτικού χώρου Υγρού Οξυγόνου, και την κατασκευή νέων υποδομών φόρτωσης μαχητικών αεροσκαφών.

Οπως σημειώνεται, η αναβάθμιση αυτή του αεροδρομίου τού επιτρέπει να ανταποκριθεί «στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις του υπουργείου Αμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ», που επίσης χρησιμοποιεί τις - λιμενικές - εγκαταστάσεις της βάσης.

«Το έργο αυτό διευρύνει την ικανότητα της βάσης της Σούδας για να υποστηρίξει πλήρως τις επιχειρήσεις από αυτήν τη στρατηγικά σημαντική θέση», δήλωσε επισήμως στο «newsletter» της βάσης, «The Beacon», ο αξιωματικός των ΗΠΑ Christopher Judkins. «Επίσης, υποστηρίζει το υπουργείο Αμυνας (σ.σ: τα σχέδια του αμερικάνικου υπουργείου), το ΝΑΤΟ και το έθνος υποδοχής (σ.σ: την Ελλάδα) με την αύξηση της ικανότητας στάθμευσης και μειώνοντας παράλληλα κρίσιμες διαταραχές στις λειτουργίες της πολιτικής αεροπορίας». Σύμφωνα με τον Judkins, αυξήθηκε η ικανότητα στάθμευσης για άλλα 5 αεροσκάφη τύπου C-17 (μεγάλο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος της «Boeing»), αναβαθμίστηκε το σύστημα επίγειου ανεφοδιασμού με καύσιμα, κ.ά.

Υπαξιωματικός των ΗΠΑ, ο Jose Rodriguez δήλωσε ότι οι αυξημένες, πλέον, δυνατότητες στάθμευσης αεροσκαφών δίνουν «μεγάλο πλεονέκτημα», διευκολύνοντας τις εργασίες επί εδάφους.

«Ολο αυτό το έργο αναβάθμισης ολοκληρώθηκε χωρίς διακοπή για τις λειτουργίες του αεροδρόμιο», τόνισε ο Judkins. «Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτού του έργου κατασκευής, το Τμήμα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της βάσης χειρίστηκε 8.345 αεροσκάφη, 2.718 τόνους φορτίου, και 31.308 επιβάτες» για την υποστήριξη, όπως εξήγησε της Διοίκησης Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, της αντίστοιχης Διοίκησης για την Αφρική κ.ά., δείχνοντας και τη σημασία αλλά και την κινητικότητα στη βάση αυτά τα δυο χρόνια της «πρώτη φορά Αριστεράς»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ