Σάββατο 25 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανυπεράσπιστη η κτηνοτροφία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής προστασίας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας και τις συνακόλουθες επιπτώσεις στην κτηνοτροφία, φέρνει για άλλη μια φορά το ΚΚΕ με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος τονίζουν στην Ερώτηση: «Η ανεπαρκής αντιμετώπιση των υγειονομικών προβλημάτων του ζωικού κεφαλαίου (έγκαιροι εμβολιασμοί, ενημέρωση κτηνοτρόφων, μέτρα προφύλαξης κ.ά.) προκαλεί πλείστα όσα προβλήματα στην κτηνοτροφία της χώρας μας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κτηνοτρόφου Κώστα Κονταλέξη στην περιοχή Τυρνάβου Λάρισας, το κοπάδι του οποίου κυριολεκτικά αποδεκατίστηκε, αφού από άγνωστη αιτία, μέσα σε ένα χρόνο έχασε πάνω από μισό δυναμικό του κοπαδιού, που αποτελούνταν από 500 περίπου πρόβατα. Το γεγονός αυτό δημιούργησε κατάσταση απόγνωσης στον κτηνοτρόφο, που απειλείται με χρεοκοπία, επειδή - με τις υπάρχουσες διατάξεις- δε δικαιούται καμία αποζημίωση για το ζωικό κεφάλαιο που έχασε και το διαφυγόν εισόδημα και επιπλέον θα περικοπούν και οι εξισωτικές αποζημιώσεις».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και να εξασφαλιστεί ότι θα είναι έγκαιρη και αποτελεσματική η υγειονομική προστασία του ζωικού κεφαλαίου της χώρας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ