Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»: Στο αρχείο μπήκε η δίωξη 23 εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστών της Πανελλαδικής Ενωσης Ελαιουργοσαπουνοποιών, για τη συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις στην επιχείρηση «Παπουτσάνης», πριν δύο χρόνια (28/1/2014), με αίτημα την ανάκληση απολύσεων. Η εργοδοσία είχε προχωρήσει σε μηνύσεις, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. «Η στάση της εργοδοσίας δεν μας εκπλήσσει και ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας τρομοκρατήσουν με τα δικαστήρια και τις διώξεις. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμη δουλειά για όλους, καλύτερες συνθήκες, ανάκτηση των απωλειών, ουσιαστικές αυξήσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών.

«ΙΡΙΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ»: Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της «Ιριδας», ανεξαρτήτως θέσης και ειδικότητας, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη του σωματείου ή όχι, σε Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στις καθυστερήσεις πληρωμών. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/1, στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σωματείου Λιθογράφων (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος). Θα παραβρίσκεται και νομικός σύμβουλος του Σωματείου για να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις.

«ΝΙΚΙ ΙΝΟΧ»: Νέα αγωνιστική παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο της «ΝΙΚΙ ΙΝΟΧ» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που στήνει η εργοδοσία, με τη στήριξη της αστυνομίας. Η Επιτροπή Αγώνα απαιτεί την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του εργαζόμενου Γ. Κουσκουβέλη, που έγινε λόγω της συμμετοχής του στην απεργία στις 8/12/2016. Στις 10/1/2017 είχε οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας την οποία ακύρωσε η εργοδοσία, δηλώνοντας αδυναμία παράστασης του νομικού της συμβούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ